Rokomet: Žalčanke izgubile proti aktualnim državnim prvakinjam


rkzalecŽalske rokometašice so v sredinem obračunu 8. kroga državnega prvenstva izgubile proti aktualnim državnim prvakinjam iz Ljubljane.

V telovadnici 1. OŠ Žalec smo v sredo, 10. decembra spremljali obračun med rokometnim klubom Zelene Doline Žalec in rokometnim klubom Krim. Ljubljančanke so iz Žalca odšle z novo zmago, s čimer ohranjajo niz neporaženosti v domačem prvenstvu. Končni rezultat srečanja je bil 26:34.

V prvem polčasu so aktualne državne prvakinje popolnoma prevzele podbudo. Odločno so zaigrale v napadu in obrambi ter dosegale gole z vseh pozicij. V vratih je odlično branila Miša Marinček, kar je predstavljalo še dodatno težavo za domače igralke. Ob polčasu so imele Krimovke visokih 11 zadetkov prednosti (10:21).

Tudi v drugem polčasu se razmerje na igrišču ni veliko spremenilo. Žalčanke so se razigrale v napadu, vendar v obrambi na veliko prelahek način prejemale zadetke. Uspele so se nekoliko približati, vendar ne več kot na 8 zadetkov razlike.

Pri domačinkah sta bili najbolj učinkoviti Špela Okleščen in Jasna Turnšek, pri gostjah pa je največ zadetkov dosegla Alja Koren.

REZULTAT

RK Zelene Doline Žalec – RK Krim 26:34 (10:21)

STRELKE

RK Zelene Doline Žalec: Danijel 1, Korotaj 2, Zrnec 3, Sutaj 3, Turnšek 6, Okleščen 8, Kompan 1, Košir J. 1, Strnad 1.

RK Krim: Artsiukhovich 2, Jurič 1, Čečkova 2, Zrimšek 1, Mavsar 2, Bak 3, Hrnčič 3, Bajramovska 3, Omoregie 2, Koren 11, Jankovič 1, Gregorc 2.

zelenedolinerk

 *

*

Ženski rokometni klub Zelene Doline Žalec je minuli vikend, od 4. do 7. decembra gostil tradicionalni mednarodni Miklavžev rokometni turnir. V dvorano 1. OŠ Žalec je prispel ženski rokometni klub RTB BOR iz Srbije ter ženski rokometni klub ZRINSKI ČAKROVEC iz Hrvaške.

V Slovenijo sta ekipi prispeli s selekcijami starejših deklic in članic, spremljali pa so jih tudi člani vodstva, ki so v času turnirja opravili različna poslovna srečanja.

Prehodni pokal so na turnirju tako v kategoriji članic kot tudi v kategoriji starejših deklic osvojile domačinke.

V petek so bile odigrane prijateljske tekme, v katerih so slavile Žalske rokometašice v obeh selekcijah, v soboto pa so bile odigrane ostale tekme, ki so prinašale točke k zaključni razporeditvi mest na turnirju.

A.V.