Rokometašice po dveh porazih zmagale za gol


Po dveh porazih z Žalčankami in novomeško Krko so celjske rokometašice vendarle prišle do nove zmage, za katero pa so se morale varovanke Sebastjana Oblaka proti ptujskim dekletom precej potruditi.

Prvi polčas je postregel z izenačeno predstavo, blesteli pa sta tudi obe vratarki, Klara Hrovatič in Maruša Križanec, ki so jima statistiki našteli po 23 obramb. Celjanke so po vodstvu 5:3 gostjam dopustile serijo treh zadetkov, a so same vrnile z isto mero. Vedno bolj samozavestna mesninarka Sanja Belac, ki je skupaj dosegla štiri zadetke, je postavila rezultat polčasa – 9:7.

Drugi polčas napet do konca

V drugem delu sta bili ekipi skupaj do 10:10, potem pa so gostiteljice zadevale tudi ob igralki manj in povedle s 13:10. Po minuti odmora so se gostje vrnile in kmalu prišle na gol zaostanka. Z novo serijo treh zadetkov so Celjanke v 50. minuti povedle z 20:16 in zdelo se je, da so zlomile odpor Ptujčank. Te se niso predale in štiri minute pred koncem izenačile na 21.

Po še enem izenačenju je s položaja krožne napadalke zadela Pia Hren, ki je bila s šestimi zadetki najbolj učinkovita pri Celjankah. Sledili sta zgrešeni sedemmetrovki na obeh straneh. Nikita Privšek je v zadnji minuti domačo prednost povišala na dva zadetka, a so vztrajne gostje preko Patricije Korotaj, ki je lani igrale v Žalcu uspele znižati. V zadnjih sekundah tekme je bil izključen gostujoči trener, Ptujčanke pa se niso uspele dokopati do posesti žoge za morebitno izenačenje. Končni izid – 24:23.

Poleg Hrenove je bila najbolj učinkovita Katarina Regner s petimi zadetki.

 

ŽRK Celje Celjske mesnine : ŽRK Aklimat Ptuj 24:23 (9:7)

Pia Hren 6, Katarina Regner 5, Sanja Belac 4, Sanja Vrček 4, Nikita Privšek 2, Alja Vrček 1, Jasmina Pišek 1, Alja Jankovič 1

 

Ostale tekme

Krim Mercator : Ž.U.R.D. Koper 37:25

Zagorje – Zelene doline Žalec 26:22

Nedelja, 13. oktober: 17.30 Ljubljana – Velenje, 18.00 Branik – Krka

Mlinotest Ajdovščina – proste

Naslednjo tekmo bodo Celjanke igrale v Velenju, potem pa sledi dolg reprezentančni premor.