Savinjsko-šaleški nogometni derbi se končal z delitvijo točk: neatraktiven končni izzid, a vseprej kot nezanimivo srečanje


Vir: Prva Liga
Vir: Prva Liga

Moštvi prikazali požrtvovalno predstavo – delitev točk najbolj pravična glede na videno

V 18. krogu 1.SNL sta se v soboto ob 16.40 s skoraj tričetrturno zamudo v Velenju na štadionu Ob Jezeru v hladnem poznojesenskem vremenu pod žarometi v šaleško-savinjskem derbiju pomerila domači Rudar Velenje in NK Celje. Šlo je za dvoboj dveh moštev z najdaljšim nizom nepremaganosti v 1.SNL; Velenjčani so nazadnje klonili 28. septembra proti Zavrču, Celjani pa »že davnega« 27. julija v Domžalah in za dvoboj moštev z mladima domačina strategoma – Jernejem Javornikom na domači in Simonom Rožmanom na gostujoči klopi.

V začetni enajsterici je nastopil tudi celjski adut Benjamin Verbič, kljub nedavni poškodbi, ki jo je utrpel v sklopu priprav A reprezentance Slovenije.

NK Rudar Velenje – NK Celje 0 : 0 (0 : 0)

POSTAVI MOŠTEV

NK Rudar Velenje: Rozman, Firer, Krefl, Trifkovič (Plesec 90.), Črnčič, Kocić (Jelić 64.), Klinar, Bolha, Radujko, Knezović (K), Babić (Jahić 86.).

Trener: Jernej Javornik

NK Celje: Kotnik, Vrhovec (K), Krajcer, Klemnčič (Jakolič 39.), Verbič, Ahmedi (Lovrečič 64.), Sunny (Djermanović 74.), Miškić, Žitko, Oršić, Vidmajer.

Trener: Simon Rožman

Glavni sodnik srečanja: Damir Skomina

enajsterica_NKC vs Rudar
Vir: NK Celje

 

POTEK SREČANJA

Moštvi sta začeli tekmo kot se za derbi spodobi in pričakuje, dinamično in odločno.

V osmi minuti so Celjeni po kotu Rudarja izvedli obetaven protinapad, ki ga je zaključil Verbič – poskusil je z lobom vratarja Rozmana, a je Rozman uvidel njegovo namero.

V petnajsti minuti so Velenjčani nevarno ogrozili vrata Celjanov preko Klinarja, ki se je poigraval z obrambo Celjanov, na koncu pa je situacijo razčistil vratar Kotnik. V šestnajsti minuti je Valon Ahmedi uprizoril pravi veleslalom med igralcev Rudarja, vendar mu je zmanjkalo energije; pred kazenskim prostorom se je zgrudil, njegov poskus izsiljenja prostega strela v ugodnem položaju je sodnik Skomina »nagradil« z rumenim kartonom za simuliranje.

V 24. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati Celjanov; preko Firererja je Rudar vnesel nemalo zmede v obrambne vrste Celjanov. Poskus Firerja iz protinapada v 28. minuti, njegov strel z levico je zletel dva metra mimo leve vratnice matica Kotnika. V 40. minuti prosti strel Celjanov s slabih 30. metrov je poskusil Vrhovec, vendar je nastreljal živi zid.

Drugi polčas so z nevarno akcijo otvorili Velenjčani – v 47. minuti je Klinarjev poskus ukrotil vratar Kotnik.

V drugem polčasu je poskusil trener Rožman spremeniti potek srečanja z menjavama; v igro sta vstopila Lovrečič in Djermanović. V 65. minuti je Verbič zapravil izredno priložnost, ko se je po izredni podaji v globino soigralca Oršića znašel v dvoboju ena na ena z vratarjem Rozmanom, vendar je žogo usmeril nekaj centimetrov mimo desnega zgornjega kota nasprotnikovih vrat. V 74. minuti je nevarno poskusil rezervist Lovrečič, ustrelil je nizko z roba kazenskega prostora, vratar Rozman je bil ponovno na mestu. V 79. minuti nevaren strel Ivana Firerja z roba kazenskega prostora, Kotnik odbija. V 89. minuti je Kotnik z maksimalnim naporom ubranil neugoden nizek strel rezervista Jelića.

KOMENTAR SREČANJA

Celjani so uprizorili borbeno nogometno predstavo proti zrelemu in dobro pripravljenemu nasprotniku. Velenjskemu Rudarju je dodobra uspelo onemogočiti oz. vsaj delno paralizirati igro sicer zelo živahnega moštva iz Celja. Dober večer sta imela oba vratarja, ki sta ubranila nemalo strelov na vrata.

Pri celjskem moštvu velja izpostaviti Valona Ahmedija, ki je nekajkrat mojstersko veleslalomiral med branilci Rudarja, poleg tega je serviral nekaj dobrih in uporabnih žog svojim soigralcem. Izredno zanesljivost na vratih je ponovno prikazal vratar Matic Kotnik, ki je eden glavnih zasluženih za nedotaknjen celjski gol. Pri domačih sta pozitivno izstopala Ivan Firer in Denis Klinar – predstavljala sta nevarnost za celjska vrata in povzročala težave celjski obrambi.

Točkovni »spodrsljaj« NK Celja sta izkoristila najbližja zasledovalca NK Maribor in Olimpija, ki sta v 18. krogu vknjižila zmagi. Celjani so zdrsnili na 4. mesto, vendar ohranjajo priključek z vodilnimi moštvi, saj zaostajajo zgolj točko za NK Mariborom in Olimpijo.

V 19. krogu bodo na zadnjem domačem srečanju jesenskega dela Celjani na celjski Areni Petrol gostili Zavrč, moštvo, ki so ga letos že »izšolali« na tekmah Pokala Slovenije. Celjski ljubitelji nogometa zato optimistično pričakujemo naslednji bližajoč se štajerski nogometni obračun.

 

3.SNL-SEVER

Nogometaši tretjeligaša Šampiona so na gostovanju v Prevaljah visoko z 1 : 4 odpravili z domačim Korotanom. Za goste so zadeli Gojzdnik, Kramer, Djuranović B. in Smodej.

 

PREGLED JESENSKEGA DELA SEZONE NK CELJE

Cenjene bralce portala Celje.info obveščamo da je v pripravi poglobljen pregled jesenskega dela 1.SNL v petih delih.

Posebni poudarki pregleda bodo namenjeni delu novega trenerja Simona Rožmana, izpostavili bomo najbolj opazne člene celjskega prvoligaša in podali oceno popularnosti nogometa v Celju. Vljudno vabljeni k branju!

 

Zapisal: J. Hrovat

 

polsi-nogomet-14_15-klik