Slovenci na celjski pogon na Kitajskem zasedli drugo mesto


Ekipa KMN Maribor Ekosen, ki ima v svojih vrstah številne Celjane, je v kitajskem mestu Shijiazhuang na prestižnem mednarodnem turnirju dosegla zgodovinski uspeh. Na mednarodnem prizorišču, kjer je bil nagradni sklad vrtoglavih 67.000 evrov, so zasedli drugo mesto. 

Matic Lokovšek (Foto: KMN Maribor/Facebook)

V polfinalu so se pomerili z grško zasedbo Cometas FC in dosegli prepričljivo zmago s 3:0. Za mariborsko ekipo je dvakrat v polno zadel Tadej Žagar Knez, grškega vratarja pa je premagal še Matic Lokovšek. Njihov polfinalni uspeh ni ostal neopažen, saj si je dvoboj po podatkih organizatorjev v dvorani ogledalo kar 7000 gledalcev, medtem ko je po meritvah njihove televizije prenos spremljalo neverjetnih 15 milijonov ljubiteljev malega nogometa.

Vrhunec tega nepozabnega turnirja je bil za slovenske predstavnike finalni obračun proti ekipi Aurea Futsal iz Brazilije. Kljub izredni borbi se je tekma končala v prid Južnoameričanov, ki so iz treh prekinitev zatresli slovensko mrežo. Vendarle so trud, srčnost in odločnost Slovencev jasno pokazali, da lahko s predanostjo dosežejo vrhunske rezultate.

Tadej Žagar Knez (Foto: KMN Maribor/Facebook)

Celjan Tadej Žagar Knez je izjemen turnir celotne ekipe kronal še z nagrado za najboljšega strelca tega tekmovanja. Po koncu finalnega obračuna je vidno utrujen izrazil svoj ponos in hvaležnost do soigralcev, ob tem pa je dodal: ”Ostajate moji bratje do konca življenja.”

Tudi preostala predstavnika iz Celja Mak Karabegović in Seid Suljkanović nista skrivala velikega zadovoljstva nad uspehom. Kapetan Mak je bil nad drugim mestom izredno vesel, srečen in ponosen, Seid pa je dejal, da si bo dneve na Kitajskem zapomnil za celo življenje.

Mak Karabegović (Foto: KMN Maribor/Facebook)

Pomemben del mariborske ekipe je bil tudi Matic Lokovšek iz okolice Celja, ki je turnir označil kot čudovito dogodivščino in neverjeten uspeh, ob tem pa je še dodal: ”Hvala Maku za povabilo v to ekipo, namreč ko mi je nekega večera pisal, da bi rad, da grem zraven na Kitajsko, ga nisem jemal povsem resno, zdaj pa se je pokazalo kako narobe bi ravnal, če se temu povabilu nebi odzval.”

Seid Suljkanović (Foto: KMN Maribor/Facebook)

 

Preberite še kako je izgledala slovenska pot do polfinala: Mariborska ekipa s celjskim pridihom blesti na kitajskem malonogometnem turnirju.