Sprememba na celjskem trenerskem stolčku: V čevlje Alberta Riera stopa Damir Krznar


Kljub temu, da Albert Riera uradno še ni potrjen kot novi trener Bordeauxa, so se v taboru Nogometnega kluba Celje hitro odzvali na spremembo načrtov in že našli njegovega naslednika. Novi trener celjske zasedbe bo kmalu postal Damir Krznar.

Sprva je bil prva izbira za položaj glavnega trenerja Urugvajec Gonzalo Garcia, ki goji podoben stil igre kot Španec Riera. Vendarle pa je nekdanji trener nizozemskega Twenteja in hrvaške Istre tik pred podpisom pogodbe zavrnil Celjane. Slednji so se nato obrnili na Damirja Krznarja, ki je še nekaj dni nazaj sedel na klopi Maribora, a so ga po seriji slabih predstav in rezultatov odpustili, na njegovo mesto pa postavili Anteja Šimundžo.

Hrvaški strokovnjak je na svoji trenerski poti deloval pri zagrebškem Dinamu in v Mariboru, kjer je na 54 tekmah vknjižil 27 zmag, 13 remijev in 14 porazov. Kar 4 izmed 14 porazov je vpisal na zadnjih 5 tekmah, kar ga je stalo trenerske palice v štajerski prestolnici.

Kljub temu, da je bil 51-letni Hrvat v zadnjem obdobju deležen neodobravanj mariborskih pristašev, zaradi slabih rezultatov in dejstva, da je na stranski tir postavil nekdanjega slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, je torej v njegovi zgodbi sledil bliskovit preobrat, ko je na njegov naslov potrkala ponudba vodilne ekipe državnega prvenstva. Novi trener Celja bo tako skušal popraviti svoj vtis s slovenskih nogometnih zelenic in Celjane popeljati do drugega naslova državnih prvakov.

V knežjem mestu sicer za zdaj novice še niso uradno potrdili, vendar se pričakuje, da bo to sledilo v bližnji prihodnosti. Pričakovati pa gre tudi zamenjavo na klopi ljubljanske Olimpije, kjer se vse bolj zdi, da je trener Joao Henriques, že vodil svojo zadnjo tekmo v vlogi trenerja zeleno-belih.

Krznar bo moral vajeti Celja prevzeti brez najboljšega strelca

Aljoša Matko, najboljši strelec Celja tako v lanski kot tudi letošnji sezoni, je že zaključil z nastopi kar se tiče letošnjega koledarskega leta. Na sobotni tekmi proti Bravu si je v drugem polčasu zlomil stopalnico, za kar je dan kasneje prestal operacijo v novomeški bolnišnici.

Standings provided by Sofascore