Srb Matić potrjen za novega trenerja rokometašev Celja Pivovarne Laško


Vladan Matić je postal nov trener rokometašev Celja Pivovarne Laško. Srb bo celjsko moštvo prevzel z začetkom nove tekmovalne sezone 2011/12.

Vladan Matić je v svoji igralski karieri (igral je levo krilo) nastopal za tri klube: v Srbiji za Crveno zvezdo in Partizan, iz katerega  je leta 2001 prestopil v madžarski Pick Szeged. Tam je igral šest sezon, nato pa jo je sredi zadnje prevzel kot trener, pred tem je bil namreč kot igralec že pomočnik trenerja. Takoj v prvem letu mu je uspel veliki met, saj je s Pickom Szegedom uspel premagati Veszprem ter osvojiti naslov prvaka Madžarske.

V letu 2009 se je po nepričakovanem porazu v domačem prvenstvu sporazumno razšel s Pickom Szegedom. Le dva tedna po tem je že imel nov klub, in sicer FTC Ferencvaroša, ki mu je v prvi sezoni uspel zagotoviti obstanek v prvi ligi, letos pa se je zavihtel kar na tretje mesto.

V času, ko je bil trener v Szegedu, je bil tudi pomočnik trenerja madžarske reprezentance. Kot igralec je nastopal še za reprezentanco Srbije in Črne Gore (105 nastopov), s katero je leta 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju osvojil četrto mesto, na dveh svetovnih prvenstvih pa je zasedel tretje mesto. 

Vladan Matić, novi trener Celja Pivovarne Laško: “V veliko čast mi je, da bom lahko v prihodnje deloval v Celju. Hkrati je to zame ogromna obveza, kajti biti trener Celja je nekaj posebnega, kar ni dano vsakomur. Skupaj z vsemi tukaj se bomo potrudili, da vrnemo ugled kluba, ki je v zadnjem letu nekoliko načet. Po pogovorih z vodstvom kluba in potem, ko sem si ogledal kar nekaj tekem na DVD-jih ter se minuli vikend mudil na finalnem turnirju pokala v Celju, sem videl, da ima ta mlada ekipa velik potencial in da potrebuje le nekaj izkušenih okrepitev na v tem trenutku najšibkejših pozicijah. Tu bomo poiskali dobre igralce, vendar ne želimo velikih zvezd. Namreč iz mladih domačih igralcev in od teh dobrih, ki bi jih še pripeljali, želimo narediti velike zvezde in odlične igralce. To nam bo uspelo le, če bomo skupaj dosegli dobre rezultate tako v slovenskem prvenstvu kot tudi na mednarodnem prizorišču, kar nam prav tako mora biti cilj.”

Več informacij lahko preberete na spletni strani Rokometne zveze Slovenije.

Foto: spletna stran szegedma.hu.