Tako so celjski nogometaši in navijači proslavljali drugi ligaški naslov (foto, video)


Nogometaši Celja so se z zmago nad ljubljansko Olimpijo še drugič dokopali do naslova državnih prvakov. Slavje grofov se je pričelo že na travnati zelenici, nadaljevalo pa se je ob Stadionu Z’dežele. Celjsko rajanje preverite v bogati fotogaleriji in videoposnetkih. 

Na celjskem stadionu se je zbralo rekordnih 7.242 gledalcev, za njihovo evforijo pa je v 59. minuti tekme z imenitnim zadetkom poskrbel Rus Egor Prucev.

Celjani po zmagi nad Olimpijo do naslova državnih prvakov! (foto, video)

Celjani so uspešno zadržali minimalno prednost, slavje pa se je pričelo, ko je sodnik Slavko Vinčić naznanil konec obračuna.

Moštvo iz knežjega mesta je tako še drugič v zgodovini kluba prišlo do ligaškega naslova, ki prinaša tudi igranje v kvalifikacijah za elitno Ligo prvakov.

“Vsi vemo, da so želje glede na vložek visoke in mislim, da je tako tudi prav. Potrudili se bomo, da pridemo čim dlje,” je o evropski poti, ki Celjane čaka v juliju, povedal Damjan Vuklišević.

Damjan Vuklišević (Foto: David Valant)

Osrednji branilec je slovensko ligo osvojil že tretjič, a prvič v dresu Celja: Občutek je še lepši, zato, ker smo naslov osvojili na domačih tleh. Videli ste koliko ljudi nas je prišlo podpreti, mi pa smo jim povrnili s to zmago in osvojenim naslovom.”

Za razliko od preostalih, ki bodo po koncu sezone odšli na zaslužen odmor, to ne velja za Žana Karničnika, ki bo na evropskem prvenstvu v Nemčiji pomemben člen slovenske reprezentance.

Žan Karničnik (Foto: David Valant)

“Za mano je dobra sezona. Sam osebno vedno strmim k temu, da sem lahko še boljši, da še bolj izpopolnim svojo igro. Konec koncev sem zadovoljen. Zgodilo se je nekaj izjemnega, naslov državnga prvaka in odhod na evropsko prvenstvo. Veselim se prihodnosti,” je po tekmi dejal Karničnik, ki je državno prvenstvo osvojil s tremi različnimi klubi (Maribor, Mura in Celje).

Celjsko slavje se je nato preselilo v garderobo in pred stadion

Varovance Damirja Krznarja do konca sezone čakajo še tri tekme in dvig ligaškega pokala.

Fotogalerija: David Valant