Tilen Klemenčič podaljšal pogodbo z NK Celje; Verbič in Ahmedi vpoklicana v svoji reprezentanci


Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

Tilen Klemenčič je eden najzaslužnješih, da je obramba celjskega prvoligaša do danes druga najmočnejša v Prvi ligi – manj golov kot moštvo Celja (9) so v dosedanjih sedemnajstih odigranih tekmah prejeli le izjemno disciplinirani Domžalčani Luke Elsnerja (6).

Devetnajstletni nekdanji igralec kranjskega Triglava se je v tandemu z Markom Krajcerjem oz. z Maticom Žitkom izkazal kot izjemno čvrst, hiter in brezkompromisen branilec. Klemenčič je začel prav vseh dosedanjih 17 ligaških tekem in v veliki meri upravičil zaupanje, ki mu ga je nameril trener Simon Rožman.

Podaljšanje pogodbe z NK Celjem je Klemenčič pospremil z naslednjimi besedami: “Kot sem dejal že nekajkrat doslej, je bil prihod v Celje prava odločitev za online slots mojo kariero. Že takoj po podpisu pogodbe sem uvidel, da je to odlična sredina za uveljavljanje mladih nogometašev, z meseci mojega bivanja v Celju pa se je to prepričanje le še dodatno okrepilo. Pod vodstvom trenerja Simona Rožmana se dela odlično, kar se kaže tudi z našimi dosedanjimi rezultati. Celoten trenerski štab pozornost vselej namenja tudi najmanjšim podrobnostim, s čimer lažje odpravljamo naše napake in tako napredujemo iz treninga v trening. Verjamem, da lahko s tem pristopom v prihodnje postorimo še marsikaj.“ (Vir: NK Celje)

Celjani bodo krajši prvoligaški premor v 1.SNL izkoristili za priprave za sklepni del jesenskega dela 1.SNL. V preostali treh srečanjih bodo Celjani poskušali zadržati odlično drugo mesto, ki bi bilo idelano izhodišče za drugi del sezone.

Na »mini« pripravah bosta odsotna celjska aduta Benjamin Verbič in Valon Ahmedi. Celjska »sedmica« ni ostal neopažen – všečne, učinkovite in požrtvovalne predstave je opazil sam selektor Katanec in mladeniča iz Vojnika vpoklical v reprezentanco. Celjski ljubitelji nogometa mu želimo obilo poguma in samozavesti, ob njegovem debiju za izbrano vrsto Slovenije, njegova kvaliteta pa tako ni pod vprašajem!

Naša »desetka« Ahmedi je bil vpoklican v mlado albansko reprezentanco, kjer bo svoji ekipi v Dubaju pomagal na mednarodnem turnirju.

Zapisal: J. Hrovat

polsi-nogomet-14_15-klik