Tim Mastnak na uvodni preizkušnji do srebra


Celjan Tim Mastnak je na uvodni tekmi letošnje sezone v svetovnem pokalu paralelnega slaloma prišel do drugega mesta.

Slovenski deskar se je v nemškem Winterburgu meril na prvi posamični tekmi. Celjan je zaostal le za Avstrijcem Alexandrom Payerjem. Po uspešno odpeljanih osmini finala, četrtfinalu in polfinalu se je Mastnak v finalu pomeril z avstrijskim deskarjem. Zadnjo preizkušnjo ni uspel izpeljati do cilja, zato je zmaga potovala v avstrijski tabor.

V osmini finala je ugnal Avstrijca Fabiana Obmanna, v četrtfinalu je bil hitrejši od Švicarja Daria Caviezela, v polfinalu pa je z veliko prednostjo premagal Italijana Edwina Corattija.

Za smučarsko zvezo Slovenije je olimpijski podprvak iz Celja povedal: “Prve slalomske stopničke so tu. V preteklih sezonah sem imel kar nekaj težav v slalomu. Zato sem veliko časa od konca pretekle sezone posvetil izboljšavam. Začeti sezono s stopničkami, in to v slalomu, je nekaj izjemnega. Zelo sem vesel. Že v kvalifikacijah je bilo super, danes pa sem nadaljeval te lepe vožnje.”

Za celjskega asa so bile to prve slalomske stopničke v svetovnem pokalu. Naslednja preizkušnja za Mastnaka sledi v Italiji, in sicer v Carezzi (15. december) in v Cortini d’Ampezzo (17. december). V obeh primerih gre za paralelna veleslaloma.

Simon Valant, Foto: Smučarska zveza Slovenije/Facebook