Trener in športni direktor odstopila, okrepitvi Egipčan in Gorenjec


Simon RozmanPo izjemno slabem uvodu v 25. slovensko državno prvenstvo se ekipa Nogometnega kluba Celje po osmih tekmah nahaja na zadnjem mestu. Na današnji novinarski konferenci se je zgodilo pričakovano, saj je predsednik klub Stevan Đorđević obelodanil, da prvega moštva v prihodnje ne bo več vodil Simon Rožman. Klub zapušča tudi športni direktor Ambrož Krajnc.

Đorđević je o trenerjevi ostavki dejal: Njegova odločitev nas je nedvomno šokirala. Pravzaprav vsi naši dolgoročni načrti so bili vezani nanj, kljub malce slabšim rezultatom pa je imel Simon še vedno popolno podporo našega vodstva. Želeli smo, da bi skupaj nadaljevali to zgodbo, vsekakor pa mu kljub temu mu nismo delali težav pri njegovi odločitvi, saj ga izredno cenimo in spoštujemo njegovo željo. Vrata našega kluba so mu odprta tudi v prihodnje, prepričan pa sem, da se bomo nekoč spet srečali. Vsekakor bi na tem mestu jasno izrazil zahvalo za ves njegov doprinos k razvoju našega kluba in mu seveda zaželel vso srečo na nadaljnji poti.“

Zaradi osebnih razlogov se je za odstop odločil tudi športni direktor Ambrož Krajnc, ki je sicer prav tako presenetil vodstvo kluba. “Nismo pričakovali, da se bo tudi Ambrož odločil oditi. Vanj smo imeli popolno zaupanje, saj je v preteklosti vsekakor dokazal nesporno znanje in kakovost na področju njegovega dela. Zagotovo nosi levji delež zaslug za najvišji prestop v zgodovini našega kluba, s katerim smo dokončno konsolidirali naše finančno stanje. Tudi njemu se v imenu kluba zahvaljujem za vse njegovo delo in mu želim vse dobro.“

Informacije o novem trenerju in športnem direktorju bodo podane v prihodnjih dneh, vsekakor pa pred sredino pokalno tekmo z Muro, ki bo 9. septembra na v Murski Soboti.

Ob tem je kaj kisla tolažba, da je klub ob prejetem denarju od prestopov Benjamina Verbiča, Gregorja Bajdeta in Igorja Jugovića končal s sanacijskim postopkom. S prejetimi sredstvi je bilo dokončno poplačano tudi posojilo s strani podjetja Bravo 1.

Na koncu novinarske konference pa so bile predstavljene še štiri spremembe v igralskem kadru. Moštvo je zapustilMatej Mršić, ki se seli na Hrvaško, novinca v celjskem dresu pa sta krilni nogometaš Abd Al Rahman Osman Ali, ki je nazadnje igral za avstrijski Wiener Neustadt, ter napadalec Enis Đurković, ki bo prihodnje pol sezone na Areni Petrol igral kot posojen nogometaš ljubljanske Olimpije. Kot posojen nogometaš Celja bo v prihodnjih štirih mesecih pri ljubljanskem Bravu nastopal tudi Nino Pungaršek.

Abd Al Rahman Osman Ali je 29-letni avstrijski nogometaš, ki sicer poseduje tudi egiptovski potni list, v Celju pa bo igral do konca aktualne sezone. Svojo nogometno pot začel pri moštvu First Vienna FC, v mlajših kategorijah pa je nato igral še za moštvi Egypt Austria in Slovan HAC. Po koncu mladinskega staža se je pridružil dunajskemu Rapidu, nato pa je sledilo nekaj let igranja v nižjih avstrijskih ligah. Januarja 2012 je prestopil v FC Lustenau, za katerega je v pol sezone v 2. bundesligi zbral 13 nastopov in dosegel dva zadetka ter dodal eno asistenco. Po koncu sezone ga je v svoje vrste zvabil Kapfenberg, kjer v naslednjih dveh sezonah na 73 obračunih dosegel 15 zadetkov in zbral 14 asistenc. Dobre igre so mu nato pred minulo sezono omogočile prestop v elitno avstrijsko konkurenco k moštvu Wiener Neustadta. Zanj je zbral 22 nastopov, ob tem pa dosegel en zadetek ter štiri asistence.

26-letni napadalec Enis Đurković je kariero začel pri kranjski Savi, kmalu za tem pa se je preselil k mestnemu tekmecu Triglavu. Pri slednjem je nato v članskem moštvu debitiral v sezoni 2011/12, v naslednjih dveh letih pa tam zbral 46 nastopov in dosegel 16 zadetkov. Sledila je selitev k Olimpiji, kjer je imel v prvi sezoni obilo težav s poškodbami, v lanski sezoni pa je bil nato posojen v Radomlje, kjer je na 24 tekmah dosegel 3 zadetke in dodal 2 asistenci.

Predsednik je nato ob koncu podčrtal, da glavni cilj NK Celje še naprej ostaja produkcija mladih nogometašev, ki bi imeli ob transparentnem in finančno urejenem delovanju kluba vse pogoje za zdrav nogometni in osebnostni razvoj.

polovicka_celje_klik