Z nogometaši ostajata kapetan in nekdanji vijoličasti bojevnik, prihajata pa tudi dva novinca


S celjskim nogometnim prvoligašem sta do konca sezone 2019/20 pogodbi podaljšala dva člana prve ekipe. To sta 32-letna Jure Travner in Elvedin Džinić.

V jesenskem delu prvenstva sta oba zbrala po 17 od 18 mogočih nastopov. Džinić je dosegel dva zadetka, branilec Travner pa nasprotne mreže ni zatresel.

Celjski kapetan je ob podaljšanju sodelovanja navedel: »Zadovoljen sem, da sem podaljšal sodelovanjem s celjskim klubom. To je moj klub. Nogometno športno pot sem sicer začel v Laškem, kjer sem treniral in igral za takratni Tim Laško, potem pa me je pot peljala v Celje. Vmes sem kasneje nosil dres še nekaterih drugih klubov, tudi po Evropi, po vrnitvi v Celje pa se tukaj resnično počutim prijetno, kot doma, zato je zadovoljstvo po podaljšanju pogodbe še toliko večje.«

Se je pa celjsko moštvo, po Roku Štrausu, okrepilo tudi z dvema novima igralcema. V Celje se selita Mitja Lotrič in Žan Benedičič.

23-letni napadalec Mitja Lotrič je nazadnje igral za ciprski Pafos. Pred odhodom v tujino je igral za velenjski Rudar, Koper in Muro.

Vezni igralec Žan Benedičič, ki je 3. oktobra dopolnil 22 let, pa je pred prihodom v Celje igral za italijanski klub FC Olbia Calcio. Nogometno kariero je začel pri Triglavu iz Kranja.

Celjski nogometaši bodo priprave na drugi del sezone začeli v sredo, 10. januarja.