Sklepne misli celjskih županskih kandidatov in napovedi podpor za 2. krog

22. 11. 2022 21:20

Po nedeljskih lokalnih volitvah smo se obrnili na kandidate za župana ter jih povprašali po komentarju. Poleg tega smo pogled seveda usmerili tudi proti drugemu krogu lokalnih volitev. 

Po razglasitvi rezultatov prvega kroga sta Matijo Kovača javno podprla Uroš Lesjak in lokalni odbor Gibanja Svoboda ter Sandi Sendelbah in njegova Lista za Celje.

Kovač nam je povedal, da so Celjani z glasovanjem jasno pokazali, da so pripravljeni na spremembe in da je ponosen, da so občani to prepoznali prav v njegovem programu. Glede drugega kroga je izzivalec aktualnega župana dejal:

”Z vsebino in programom bom naredil vse, da bom njihove podpore deležen tudi 4. decembra. Kot arhitekt gledam naprej in to se jasno vidi tudi skozi naš program, za zeleno, urbano in skupno Celje”

Kandidat Gibanja Svoboda je podobnega mnenja kot Kovač, in sicer, da so te volitve bile dokaz, da je veliko število volivk in volivcev začutilo, da Celje potrebuje novo energijo, mladost ter ideje, zato se v stranki veselijo drugega kroga volitev. Rezultat volitev je Lesjak komentiral:

V Gibanju Svoboda smo zadovoljni z rezultati lokalnih volitev v Celju.”

Volivci so jim sicer namenili kar 7 svetniških mest, kar v stranki ocenjujejo kot zelo dober rezultat, saj so s tem druga največja svetniška skupina v novem mestnem svetu.

Sendelbah se je najprej zahvalil za zaupanje volivk in volivcev, nato pa se je pridružil Kovaču in Lesjaku ter izrazil veselje do tega, da so Celjani po njegovem mnenju prepoznali, da je Celje potrebno spremembe. Poudaril je še, da so s stranko prišli v mestni svet in da imajo 24 članic in članov za sveta krajevne skupnosti ter mestnih četrti. Kot je še dodal Sendelbah: ”Piramida se gradi od temeljev.”

Primož Brvar se je po volitvah zahvalil vsem, ki so izkazali podporo njemu in stranki Socialnih demokratov. Čestital je vsem novim članom mestnega sveta, mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter kandidatom za župana Bojanu Šrotu in Matiji Kovaču za uvrstitev v drugi krog. V taboru Socialnih demokratov so pričakovali izboljšanje rezultata glede na volitve 2018, a ga niso uspeli doseči. Izrazil je tudi željo o poteku drugega kroga:

Želim si in verjamem, da bo v drugem krogu volitev za župana debata med kandidatoma bolj usmerjena v prihodnji razvoj Celja.

V taboru Celjske županove liste, katerih kandidat je bil Šrot, se na naše prošnje po izjavi niso odzvali. Je pa aktualni celjski župan izrazil svoje mnenje za RTV Slovenija, kjer je dejal, da je razočaran nad nizko udeležbo na volitvah. Glede drugega kroga pa je izdal, da bo še naprej stavil na pozitivno vsebinsko in kreativno kampanjo ter da končno izbiro prepušča ljudem.

Drugi krog lokalnih volitev bo v nedeljo, 4. decembra.

Simon Valant

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,801 seconds.