70 let rokometa v Celju: Rokomet in Rock’n’roll (foto, video)


DSCN0298 (Kopiraj)V minulih dneh smo lahko v knežjem mestu obeležili 70 let rokometa v Celju. Dogajanje je vrhunec doseglo v soboto z dogodkom Rokomet in Rock’n’roll.

Slovesna zgodba praznovanja 70. let rokometa v Celju se je začela v četrtek z odprtjem začasne fotografske razstave z navijaškim sloganom Cele, Cele!, ki je zajela 70 let delovanja Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

Dan kasneje je v Narodnem domu Celje potekala slavnostna akademija v čast najtrofejnešega slovenskega moškega športnega kolektiva, Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Slovesnosti so se udeležili številni celjski športniki, trenerji in ostali, ki so s svojim delom vplivali na življenje, razvoj in oblikovanje celjskega rokometa.

DSCN0272 (Kopiraj)

Trodnevno slavje je vrhunec doseglo v soboto s pestro paleto dogajanja. Pred dvorano Zlatorog so poskrbeli za naše najmlajše, saj je bil tam postavljen otroški animacijski park, medtem ko je bil v dvorani možen ogled tekme legend. Popoldne je obiskovalce z zabavnimi ritmi ogrevala zasedba Mambo Kings, čemur je sledila tekma RK Celje Pivovarna Laško vs. Telekom Veszprem.

DSCN0419 (Kopiraj)Celjani žal niso bili dorasli evropskim klubskim podprvakom prejšnje sezone, saj jih je Telekom Veszprem premagal z rezultatom 34:29. Do 5:5 sta bili ekipi z ramo ob rami, potem pa so evropski podprvaki uprizorili prvi pobeg in v 23. minuti povedli z 9:13. Celjani so po Tamšetovi minuti odmora skoraj ujeli priključek, a so gostje na polčas odšli z zalogo treh zadetkov prednosti. Uvod v drugi polčas je povsem pripadal madžarski zasedbi, ki je imela številno podporo na tribunah, saj so po delnih 0:5 povedli že 12:20. V 41. minuti je bilo že 14:26. Do konca so pivovarji razliko več kot prepolovili.

Kljub porazu je RK Celje Pivovarna Laško imel razlog za slavje, saj so 70 let rokometa v Celju po tekmi proslavili še z velikim koncertom. Pred dvorano Zlatorog so naše izjemne športnike pričakovali številni navijači z zasedbo Šank Rock. Velenjski rockerji so nato z ramo ob rami s celjskimi rokometaši izvedli premiero nove himne RK Celje Pivovarna Laško.

DSCN0325 (Kopiraj)Nam nihče ni enak,
Cele, Cele, bo prvak,
nam nihče ni enak,
Cele, Cele, je prvak!

Tudi po sprejemu rokometašev je zasedba Šank Rock poskrbela za nepozabno zabavo, ki jo je za konec okronala še skupina San Di Ego. Ob tem so se tako celjski kot tudi madžarski navijači zabavali z roko v roki. Rockersko in športno vzdušje smo v objektiv ujeli tudi mi in posneli fotogalerijo ter video posnetek sobotnega večernega dogajanja. Vabljeni k ogledu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1026]
od-celje-do-polsi-klik