Carraro fest 2013 odlično obiskan (foto in video)

17. 06. 2013 14:35

Minuli konec tedna je Taverna Carraro priredila že 7. tradicionalni Carraro fest s sloganom “Za vse tiste, ki ste FEiST”. Kakor vsa leta doslej, je tudi 7. Carraro fest minil v znamenju kulinarike, zanimivih glasbenih gostov, dobrodelne note, seveda pa ne moremo mimo dejstva odličnega obiska.

Dvodnevni spektakel na Aveniji pod Golovcem, ki je že vrsto let kvalitetna dodana ponudba mesta Celje, s katerim organizator mestu širi obzorja kulturnega turizma ter dodatno prispeva k prepoznavnosti mesta, je tudi letos bil programsko pestro obarvan. Petkov program je obiskovalcem ponujal koncerte glasbenih skupin Klape Riva iz Zadra, na oder je stopila skupina Luna z bandom, vrhunec glasbenega dogajanja pa je bil nastop Dražena Zečića.

Med koncerti so bili tudi letos obiskovalci deležni bogatega spremljevalnega programa, ki ga je, kot vsa leta doslej, vodila odlična moderatorka Andreja Petrovič. Poleg številnih podeljenih nagrad Taverne Carraro je na velikem odru potekala je tudi modna revija za otroke, modna revija za odrasle – Vulcano models, pred uradno otvoritvijo pa so natopile še mažuretke Pivovarne Laško, potakala pa je tudi predstavitev ŽKK Athlete Celje.

Milan Kojić v družbi Andreje Petrovič (desno) in predstavnice Veselih nogic iz Laškega.

Sobotni večer se je pričel z glasbo Klape Riva, za njimi so na oder stopili člani skupine Legende. Po predstavitvi številnih celjskih športnikov so obiskovalce zabavali člani “tribute banda” Parni valjak. Slednji so z odličnim izvajanjem glasbe hrvaških legend pred oder zvabili množico obiskovalcev, ki pa jih je med koncertom pod streho pregnal nekajminutni naliv, a so se takoj po prenehanju dežja zopet vrnili pred oder.

Po prvem delu koncerta “tribute banda” je na oder stopil direktor Taverne Carraro in “idejni oče” Carraro festa Milan Kojić, ki se je zahvalil vsem, ki so prireditev obiskali, seveda pa tudi sponzorjem in partnerjem, ki so kakorkoli pripomogli, da je prireditev uspela. Sledila je podelitev plakete “Častni gost festa“, ki je letos pripadla direktorju Kmečke zadruge Krško Janezu Živiču. Društvu Vesele nogice iz Laškega je Kojić dodelil ček v višini 1600 € za kritje stroškov terapij in pripomočkov za nego ter nameščanje otrok s posebnimi potrebami. Sledil je velik ognjemet, ki je napovedal uradni zaključek letošnjega festivala.

Seveda pa se festival ni mogel končati z ognjemetom. Na oder so ponovno stopili člani “tribute banda” Parni valjak, ki so obiskovalce ponovno očarali z odličnim nastopom in neoporečnim izvajanjem njihovih največjih uspešnic. Po končanem nastopu pa so na oder stopili člani težko pričakovane skupine Kad bi bio bijelo dugme, ki so obiskovalce očarali z obujenimi rokerskimi uspešnicami, kot so Ružica si bila, Ne spavaj mala moja muzika dok sviram, Napile se ulice, Djurdjevdan in drugimi.

Zaključimo lahko, da je tudi 7. Carraro fest dovolj zgovoren dokaz, da je s pravo kombinacijo kulinarike, glasbe, humanitarnosti in skrbi za dobro počutje gostov, mogoče realizirati prav vse. Milan Kojić je skupaj z osebjem in predvsem jekleno voljo znova dokazal, da se tudi v kriznih časih da narediti dogodek, ki združuje ljudi vseh generacij. In še več – obljublja presenečenje na naslednjem, 8. Carraro festu, ki bo naslednje leto.

Pred kamero smo povabili direktorja Taverne Carraro Milana Kojića, ki nam je podrobneje predstavil dogajanje na letošnjem, 7. Carraro festu, obenem pa je napovedal naslednjega, že 8. Slednje si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. Vabljeni pa tudi k ogledu bogate galerije fotografij, posnetih na 7. Carraro festu na Aveniji pod Golovcem.

[simpleviewer width=100% height=700 id=398]

v/t: Egon Horvat

f: Damir Mrkonjić in Egon Horvat

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,232 seconds.