Silvestrovanje v Celju: v leto 2020 z županom in Mambo Kings (foto, video)


31. decembra je pregovorno najdaljša noč v letu. Tako je Celje v novo leto 2020 z županom in Mambo Kings vstopilo na Glavnem trgu.

silvestrovanje_celje_2019_00
Celje v novo leto 2020 z županom in Mambo Kings. Foto: DejC

Otroci so z Dedkom Mrazom in skupino Bepop odštevali opoldne, odrasli pa ob polnoči. Najdaljša noč v letu, silvestrovo, se zgodi na zadnji decembrski dan, a traja še dolgo v prvo januarsko jutro. Priložnost za novoletne zaobljube, nov list življenja ali zgolj noro rajanje. Vse to in še več se je dogajalo na Glavnem trgu v Celju. Pred odštevanjem so množico zabavali Mambo Kings, odštevali smo z županom Mestne občine Celje, Bojanom Šrotom in gledali slikovit ognjemet. Nato so zopet zapeli Mambo Kings in rajanje je šlo daleč v jutro, prvo v letu, v katerega smo ravno vstopili.

Celje v novo leto 2020 z županom

Župan MOC, Bojan Šrot, je v novo leto vstopil v družbi žene in v krogu svojih sodelavcev, skupaj s Celjani in Celjankami.

“Upam, da ste preživeli lep december in čudovito leto. Če vam lani kaj ni uspelo, boste letos lahko vse nadoknadili. Je en dan daljše. Želim vam zdravja, sreče, ljubezni, smelih načrtov. Tistega, kar si najbolj želite zase in svoje najdražje. Veselite se tega, da Slovenci živimo na srečnem koncu sveta.

Imejmo radi našo domovino Slovenijo. Imejmo radi to naše čudovito Celje. In naj bo vseh 366 dni srečnih in veselih. Srečno!”

– Bojan Šrot

Srečno v novem letu 2020 vam želi tudi ekipa celje.info!

Odštevanje in ognjemet:

Bojan Šrot, župan MOC:

Mambo Kings:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski