Funk Express in Katalena obiskovalce Mladinskega centra Celje popeljala z glasbo do vrelišča (foto, video)

08. 07. 2014 07:58
Glasba je obiskovalce Mladinskega centra Celje zares popeljala do vrelišča.
Glasba je obiskovalce Mladinskega centra Celje zares popeljala do vrelišča.
Funk Express
Funk Express

“Z glasbo do vrelišča” je vsakoletni projekt Kluba študentov občine Celje, ki želi Celju in okolici predstaviti alternativno glasbeno zvrst.

Zato so se organizatorji odločili, da bosta letos za pozitivno energijo in fenomenalno glasbeno vzdušje poskrbeli zasedbi Funk Express in Katalena. Obe skupini sta v soboto zvečer dodobra ogreli obiskovalce Mladinskega centra Celje.

Oder v atriju Mladinskega centra Celje je najprej zavzela 11-članska skupina Funk Express, ki je nastala leta 2010 iz čiste želje po igranju glasbenih zvrsti kot so old school funk, soul, R&B in disco funk. Izvajajo izključno priredbe, zato se na njihovem repertoarju najdejo tudi komadi velikanov (Earth Wind&Fire, Stevie Wonder, Jamiroquai, James Brown, Tower Of Power …).

Skupino sestavljajo nadarjeni glasbeniki iz iz širšega slovenskega prostora, katere druži ogromno pozitivne energije, ki so jo na sobotnem koncertu ponesli tudi med občinstvo. Skupine vseh generacij so tako živahno poplesavale v atriju Mladinskega centra Celje v ritmih soula in funka.

Zasedba Katalena je poskrbela za ljubitelje etno glasbe. Tokrat se je po petih izdanih albumih in številnih koncertih doma in v tujini predstavila s še vedno aktualno ploščo Noč čarovnic, z mislijo na prihodnje projekte, predvsem pa z maksimalno koncertno nabrušenostjo, kar je že ves čas ena glavnih značilnosti in odlik te ljubljanske zasedbe. Nuja po ustvarjanju glasbe in koncertiranju je glavni razlog, zaradi katerega se (z)godba, ki se je začela pisati poleti leta 2001 v belokranjski vasi Črmošnjice. Tudi poletje 2014 bo Katalena pričakala v svoji izvirni zasedbi z občasnimi gosti in enako energijo, ki je prežela tudi obiskovalce koncerta “Z glasbo do vrelišča”.

Vesna Zornik, Katalena
Vesna Zornik, Katalena

Obiskovalci Mladinskega centra Celje so tako zopet dokazali, da premorejo občutek za kvalitetno glasbo in da se tudi alternativni glasbi v Sloveniji obeta svetla prihodnost. Vabljeni tudi k ogledu utrinkov iz samega koncerta v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=631]

F/T/V: Tina Ožvald

a Polovički na voljo paket zadnjih 20 najcenejših vstopnic za glavni oder s top bandi na Pivo in cvetje naročite tukaj:

pivo-cvetje-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 3,119 seconds.