Gabi Novak in Matija Dedić raznežila Plesni forum (foto, video)

08. 12. 2019 21:28

V Plesnem forumu Celje gostujejo legende. Tokrat sta se predstavila izjemna Gabi Novak in Matija Dedić. Mati in sin, ki čutita glasbo in publiko.

Pestro dogajanje v Plesnem forumu je še enkrat ponudilo glasbo za sladokusce. V zaključku leta so že nastopili Dado Topić in Karamela ter Janez Dovč in Boštjan Gombač. Tokrat sta svoje bogato glasbeno znanje predstavila Gabi Novak in Matija Dedić. V decembru imate priložnost v intimnem vzdušju slišati še en koncert.

gabi_novak_matija_dedic_pf_00
Gabi Novak in Matija Dedić v Plesnem forumu. Foto: DejC

Gabi Novak in Matija Dedić

Gabi Novak je dobro poznano ime hrvaške glasbene scene. Njena kariera je poseben zagon dobila Bojana Adamiča, ki jo je povabil, da kot gostja nastopi na koncertih Big Banda v Ljubljani. Prav posebno pa jo je zaznamovalo sodelovanje z Arsenom Dedićem, s katerim sta zakonsko zvezo sklenila leta 1970. Arsen je kasneje ogromno skladb napisal prav zanjo in njen nežen vokal. Njuna skupna pot je svetu ponudila še enega virtuoza. Sin Matija, kateremu je bila glasba tako rekoč položena v zibelko, je že pri petih letih pričel na klavir igrati klasično glasbo. Večinoma igra jazz, iz katerega je tudi diplomiral, pa tudi sodobna glasba se znajde na njegovem repertoarju.

Koncert

Gabi Novak in Matija Dedić sta na koncertu, ki se je v Plesnem forumu zgodil 7. decembra, preigrala večinoma skladbe, ki jih je napisal pokojni Arsen Dedić. Med njimi niso manjkale legendarne Sve što znaš o meni, Pamtim samo sretne dane in On me voli na svoj način. V pesmi sta se spomnila tudi drugih legend iz področja bivše skupne države, med drugimi Oliverja Dragojevića. Koncert lahko podoživite v videu spodaj.

Tik preden se bomo poslovili od letošnjega leta, 27. 12., v Plesni forum prihaja Goran Bojčevski s svojim Triom, kateremu se bo pridružila Aleksandra Ilievski s svojim nežnim glasom.

V začetku prihodnjega leta pa si obetamo nastop glasbene dive Treze Kesovie.

Gabi Novak in Matija Dedić:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
226 queries in 10,020 seconds.