Janez Dovč in Boštjan Gombač navdušila Plesni forum (foto, video)

25. 11. 2019 11:07

Vrhunska glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač sta se s skupnim projektom predstavila celjski publiki v polnem Plesnem forumu.

V soboto, 23. 11., smo lahko uživali v glasbi dveh slovenskih virtuozov. Janez Dovč in Boštjan Gombač sta glasbenika, ki ju glasbenim ljubiteljem ni potrebno posebej predstavljati. S svojo nadarjenostjo v različnih zasedbah že dolga leta navdušujeta publiko tako pri nas, kot tudi v tujini.

dovc_gombac_pf_2019_00
Janez Dovč in Boštjan Gombač navdušila Plesni forum. Foto: DejC

Janez Dovč in Boštjan Gombač

Če omenimo samo dve zasedbi, kot sta Katalena in Terrafolk, v katerih omenjena sodelujeta, nam je jasno, da gre za glasbenika, ki puščata velik pečat na slovenski glasbeni sceni.

Fantastičen harmonikar in skladatelj, Janez Dovč, skupaj z multiinštrumentalistom Boštjanom Gombačem ustvarita čudovit ambient, v katerem raziskujeta lepote glasbe in sodelovanja. Publiko pomirita z lahkotnimi ritmi, jo vmes zdramita s solističnim izletom, vseskozi pa držita v želji po še. Vmes navržeta kakšno šalo na svoj račun ali anekdoto iz skupnih avantur širom sveta. Celo Sneberje, kraj, iz katerega izhajata, čeprav se, kot pravita, ne poznata od tam, predstavita na šaljiv način. “Tam, kjer se na poti iz Ljubljane domov, znajdete v težki koloni”, predstavita.

Dokler se družita in skupaj ustvarjata takšna glasbena virtuoza, se nam ni treba bati, da bi slovenska etno glasba šla v pozabo. Še več, približata jo tudi mlajši publiki. In iz Plesnega foruma smo zopet odšli dobre volje.

Kaj v Plesnem forumu še pripravljajo

7. 12. prihajata Gabi Novak in Matija Dedić. Mati in sin bosta predstavila šanson in jazz, pa tudi spomin na nepozabljivega Arsena Dedića bosta zagotovo obudila.

Tik preden se bomo poslovili od letošnjega leta, 27. 12., prihaja Goran Bojčevski s svojim Triom, kateremu se bo pridružila Aleksandra Ilievski s svojim nežnim glasom.

V začetku prihodnjega leta pa si obetamo nastop glasbene dive Treze Kesovie.

Janez Dovč in Boštjan Gombač v Plesnem forumu:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
209 queries in 3,432 seconds.