Koncert Gibonnija, na Starem gradu Celje 2019 (foto, video & intervju)

16. 06. 2019 09:48

Nenadkriljivi Gibonni očaral poslušalce na Starem gradu. Nastop, poln njegovih največjih uspešnic, je potekal pod sklopom drugega Festivala celjski grad.

Cesto na grad so zaprli za ves promet že ob 17h, saj bi bilo nemogoče spraviti gor 1000 glavo množico v svojih avtomobilih. Organiziran je bil prevoz z avtobusi iz stare avtobusne postaje Celje vse do prizorišča. Publika se je začela zbirati več kot dve uri pred začetkom koncerta. Čutiti je bilo veliko pričakovanje, saj se ne zgodi vsak dan, da na tako čarobnem prizorišču nastopi legenda hrvaške glasbene scene. Ob pravi poletni vročini je bilo dobro poskrbljeno za vse žejne obiskovalce. Vrsta do šanka ni usahnila do konca koncerta. Žejna grla, ki so vseskozi glasno prepevala znane napeve, so vztrajno hitela po hladno osvežitev.

gibonni_stri_grad_celjeKaj smo lahko poslušali

Nekaj minut čez deveto je med zbrano množico završalo še bolj kot prej. Na oder so najprej stopili instrumentalisti, ki so začeli z uvodom v »Činim pravu stvar«, občinstvo pa je že s prihodom začaral Gibonni, ki je dodal svoj vokal. Kasneje seveda niso manjkale »Mirakul«, »Ne odustajem«, »Tempera«, »Libar« in seveda »Cesarica«, ki jo je pred leti napisal, zdaj že pokojnemu, prijatelju Oliverju Dragojeviću. Nanj se je spomnil v ganljivem nagovoru, ki nikogar ni pustil ravnodušnega.

Vzdušje

Gibonni je bil zelo interaktiven, šaljiv in iskren. Fantastično prizorišče za zidovi celjskega gradu je pričaralo prav posebno vzdušje, ki ni pojenjalo do samega konca. Koncert je bil tako rekoč razprodan, še preden so vstopnice šle v prodajo. In zagotovo ni bilo nikomur, ki ima rad njegovo glasbo, bilo žal prihoda na grad. Noč pa je dala še mističen pridih že tako zapeljivim ritmom in melodiki tega s Porinom (hrvaška glasbena nagrada) največkrat nagrajenega Hvarčana.

Glasbenik je bil nad občinstvom tako navdušen, da se kljub ponovni vrnitvi na oder, ni mogel posloviti. Mikrofona ni izpustil iz rok, tudi, ko so že zapustili oder in oboževalce zadržal še z a cappella vložkom v družbi spremljevalnih vokalistov.

Intervju

Na koncu si je vzel čas tudi za celje.info ter nam zaupal, kakšno mišljenje ima o trenutnem dogajanju na glasbeni sceni, zakaj mu je celjsko občinstvo tako blizu, zakaj so njegovi prvi skupini morali ime spremeniti v Osmi putnik ter zakaj albumov ne izdaja več tako pogosto.
Festival celjski grad
Utrinke s koncerta si poglejte v naslednjem videu:

Poglejte si ekskluzivni intervju z Gibonnijem:

Da boste lahko na celjskem gradu v prihodnjih tednih med drugim videli še Siddharto, muzikal Veronika Deseniška, Lada Leskovarja, Kataleno in Vesno Pisarović, nam je zaupal Miha Firšt, vodja projekta Ambasador kulture iz Hiše kulture Celje. Več v videu:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
344 queries in 3,134 seconds.