Festival Celjski grad: Siddharta poskrbela za nepozabno glasbeno popotovanje (foto, video)


Festival Celjski grad je sinoči poskrbel za še en glasbeni spektakel. V zavetju grajskega obzidja je Siddharta obiskovalce koncerta popeljala na nomadsko glasbeno potovanje, ki je marsikomu vzelo sapo.

Akustična Siddharta na celjskem gradu

Stari grad Celje je sinoči pokal po šivih.
Stari grad Celje je sinoči pokal po šivih.

Luči so pogasnile, edini vir svetlobe so bili barvni reflektorji, ki so svoj soj svetlobe metali na obiskovalce koncerta. V čudovitem ambientu Starega gradu Celje je zavladala le še glasba Siddharte v akustični izvedbi. Ko pa so obiskovalci zaslišali prve note priljubljene skladbe Nastalo bo, je kaj kmalu postalo jasno, da bo šlo za prav poseben koncert.

Siddharta je na Stari grad Celje privabila ljubitelje dobre glasbe vseh generacij, ki so že nestrpno pričakovali koncert. In Siddharta zagotovo ni razočarala, saj je razvajala vse čute v spretni kombinaciji starejših, brezčasnih skladb in novejših, katerih besedila so pravi oboževalci že poznali na pamet.

Siddharta je tako z glasbo v akustični preobleki v osrčju celjskega gradu poskrbela za intimen koncert, ki bo zagotovo obveljal za enega izmed vrhuncev letošnjega Festivala Celjski grad. Ustvarjalci tako uspešno izpolnjujejo svoje poslanstvo, kar je dokazal že vnaprej razprodan koncert Gibonnija in čuten koncert Nane Milčinski. In s tako pozitivnim odzivom občinstva postaja neizogibno, da bomo v Celju lahko tudi v prihodnosti gostili izjemne izvajalce, ki bodo dogajanje povzdignili na neko višjo raven.

festival-celjski-grad-siddharta-6

Dokaz za to je bil tudi včerajšnji koncert Siddharte, ki je Stari grad Celje napolnila do zadnjega kotička. Svojo glasbeno odisejado v grajskem ambientu so začeli s skladbo Nastalo bo, ki smo jo za vas tudi posneli:

Prav tako pa vas vabimo k ogledu fotogalerije, v kateri smo zajeli nekaj utrinkov z akustičnega koncerta Siddharte.

T.O.