Janez Škof in Čompe v Plesnem forumu poskrbeli za smeh in glasbo (foto, video)


Plesni forum Celje je bil v sredo zvečer središče dobre zabave in izvrstne glasbe. Za to so poskrbeli Janez Škof in Čompe, ki so plesno zavetišče s svojo glasbo napolnili do zadnjega kotička.

“Šesteroglava banda”, ko se radi imenujejo, je tudi Celje prevzela s svojim edinstvenim repertoarjem, s hrupnim elanom, razglašeno uigranostjo in interpretativnim mojstrstvom.

Že sama glasba z elementi etna in jazza je poskrbela za pravi balzam za ušesa obiskovalcev, prav tako pa jih je tudi Janez Škof razvajal z zabavnimi anekdotami, ki so Plesni forum napolnile s salvami smeha.

janez-skof-in-compe-15

Škof je sicer pritegnil že s svojo prezenco, saj velja za enega najbolj žlahtnih igralcev v Sloveniji, ki je svoje dolgoletno igralsko delo lani okronal še z najvišjo gledališko nagrado – Borštnikovim prstanom za življenjsko delo. Letos pa bo minilo tudi 25 let, odkar slovensko glasbeno sceno bogati s Čompami. Zasedbo sestavljajo Neža Zinaić (violina), Breda Krumpak (altsaksofon), Žiga Saksida (alt-, baritonsaksofon), Silvo Zupančič (kitara) in Marjan Stanič (bobni, tolkala). Združuje jih velika ljubezen do glasbe in igre, kar je nedvomno vidno tudi na odru.

Le takšna kolaboracija lahko namreč ponudi enkraten repertoar, ki združuje bogato slovensko glasbeno dediščino s hudomušno interpretacijo. V tem duhu so uglasbili večno poezijo avtorjev, kot so Dane Zajc, Edvard Kocbek, Milan Jesih in Andrej Rozman – Roza. 

Janez Škof in Čompe svojo glasbeno tradicijo vzdržujejo že četrt stoletja, zaradi česar niti ne preseneča, da so na odru tako uigrani in razigrani. To so dokazali tudi na sredinem koncertu, kjer so poskrbeli za pravo glasbeno poslastico.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko ogledate v spodnjem video posnetku …

… in fotogaleriji.