Knežji festival piva in burgerjev v Celju 2019 (foto, video)


dscn0888
-Hamburger? -Seveda!

Začelo se je opoldne v soboto na Glavnem trgu knežjega mesta. Znova se je zgodil velik kulinarični festival, ki je združil različne in kvalitetne slovenske varilce piv in peke hamburgerjev.

V osnovi gre za dva različna festivala, ki sta se združila. Knežji festival piva je bil sicer predviden že pred dobrim mesecem dni. Stojnic, ki so ponujale piva je bilo več od tistih, ki so ponujale hamburgerje. Žal je 5 ponudnikov hrane iz objektivnih razlogov odpovedalo svojo udeležbo. Kljub temu so odlična hrana, pijača in seveda sončno vreme privabili veliko ljudi v staro mestno jedro.

Na knežjem festivalu piva in burgerjev so se predstavili pivovarji Protagonist Beer, Fabrika pivaGreen Gold BrewingPivovarna ResselClef BreweryOmnivar Brewery, Time BreweryPivovarna Loo-blah-nah in Skubeer Brewing, od ponudnikov slastnih hamburgerjev pa Punkt in Brunarica.

Bolj ko se je ura bližala večeru in nekoliko znosnejšim temperaturam, bolj je bil Glavni trg poln obiskovalcev. Celotno dogajanje so popestrile glasba izpod rok dj-ev, spremljevalni program, delavnice za najmlajše in kuhanje festivalskega piva v sodelovanju s Protagonist Beer. Možen je bil tudi nakup degustacijskih menijev s kuponi in steklenim degustacijskim kozarcem za pivo.

dscn0884
Malo poziranja za naš spletni časopis …

Knežji festival piva in burgerjev so organizirali Klub študentov občine Celje, Zavod Celeia Celje in MCC Kavarna.

Center Celja bo zlasti v poletnih mesecih kar živahen, že ob sobotnem kulinaričnem festivalu je na sosednjem Krekovem trgu potekal tudi plesni dogodek ALL IN.

Vabljeni k ogledu foto in video utrinkov, v katerih boste morda tudi našli sebe in svojo družbo!

T. Ž.

 

Video:

Fotogalerija: