Led Zeppelin in Deep Purple Night v Plesnem forumu Celje (foto, video)

17. 03. 2014 19:26
Matic Nareks
Matic Nareks

Veliko ljudi se še danes nostalgično vrača v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja; leta tistega dobrega, starega in pristnega rocka. To obdobje je minilo v znamenju velikih legend rocka, kot so Rolling Stones, Queen, Pink Floyd, The Who, Aerosmith, AC/DC, Led Zeppelin, Deep Purple in še mnogi drugi. V to obdobje nas je minulo soboto popeljal Plesni forum Celje, kjer je potekal Led Zeppelin in Deep Purple Tribute Show.

 Svoje moči v nenavadnem in odličnem projektu sta združila talentirana glasbenika Matic Nareks in Urban Krč, ki sta v glasbenem in vizualnem spektaklu na odru Plesnega foruma Celje združila moči s še nekaj dih jemajočimi glasbeniki in plesalci. Matic Nareks je najbolj prepoznan po svojem glasbenem sodelovanju s skupino Divlje jagode, odre pa si je delil s številnimi zvenečimi imeni glasbene industrije tako doma, kot tudi v tujini. Zato ne preseneča, da se je odločil za sodelovanje z odličnim Urbanom Krčem, katerega smo namreč imeli priložnost večkrat zaslediti v vlogi bobnarja v znanih slovenskih glasbenih skupinah kot so Bilbi, The Drinkers, itd.

Urban Krč
Urban Krč

Led Zeppelin & Deep Purple Night ni navaden Tribute Show, v katerem bi glasbeniki zgolj preigravali pesmi izbranih glasbenikov. Led Zeppelin & Deep Purple Night je pravi glasbeni in plesni spektakel, ki je poskrbel za razvajanje vseh čutov obiskovalcev Plesnega foruma Celje. Poleg odličnih glasbenikov, ki so igrali znane pesmi zasedb Led Zeppelin in Deep Purple je za spektakel poskrbela plesna spremljava, poleg tega pa se je glasbenikom na odru ob skladbi Stairway to Heaven pridružila še mlada in talentirana flavtistka, ki je še dodatno poskrbela za avtohtonost komada. Zanemariti ne gre niti vizualnih učinkov, kot sta pridušena svetloba in dim, ki sta dvorano Plesnega foruma Celje ovila v underground rock sceno.

Led Zeppelin in Deep Purple Tribute Show
Led Zeppelin in Deep Purple Tribute Show

Gre torej za projekt, v katerega je bilo vloženega veliko truda in časa. Matic Nareks in Urban Krč sta ga namreč pripravila v želji, da bi bi šlo za enkratno doživetje, ki bi se ga udeležili predvsem obiskovalci, kateri bi ob njem zares uživali. Led Zeppelin in Deep Purple Night je definitivno neponovljiv dogodek, ki ga oblikujeta kvalitetna glasba in dober performans, kjer ne gre zanemariti bobnarskih spretnosti Urbana Krča in performativnega občutka Matica Nareksa, ki obiskovalce vokalno in vizualno brez težav ponese nazaj v obdobje divjih sedemdesetih.

Tudi sami smo se udeležili rock poslastice, imenovane Led Zeppelin in Deep Purple Night in vas vabimo k ogledu spodnjega video posnetka in fotogalerije, s čimer vam lahko vsaj delno približamo vročico sobotne noči v Plesnem forumu Celje.

[simpleviewer width=100% height=700 id=523]

F/T/V: Tina Ožvald

kud_zarja_veter_klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 3,522 seconds.