Mariborčani v Celju – Muškat Hamburg


Punk in rock’n’roll skupina iz Maribora je v petek, 15. junija predstavila svojo novo zgoščenko – Zbogom Madamfucker. Muškat Hamburg je skupina, ki se na slovenskih in tujih odrih pojavlja že od leta 1998. Album Zbogom Madamfucker je že njihova druga ˝plata˝. Prva je nastala leta 2007 in se javlja na ime Uživaj pokončno.

Skupina Muškat Hamburg ne slovi le po divji, revolucionarni in celo kakovostni glasbi, vendar tudi po svoji duhovitosti. Že s svojimi prikrito odkritimi, ali obratno, imeni, nastopijo nekoliko provokativno. S svojo udarno glasbo so se tokrat predstavili v celjskem Metropolu. Prihodnjič jih bomo lahko videli v njihovem domačem kraju, na mariborskem festivalu Pri’i pa vi’i 2012. Drzna besedila in močno glasbo ponavadi spremljajo še slikoviti nastopi.

14 novih pesmi, ki govorijo odkrito o življenjskih situacijah, takšnih kakršne pač so, je skupina posnela v ljubljanskem studiju Soundgrounded, s producentom Metejem Gobcem. Za dve od novih pesmi – Vse sem si zaslužo in Revolucije od nikoder, obstaja tudi videospot, katerih premiero lahko pričakujemo kmalu, ob pravi priložnosti.

Kratek intervju z dvema članoma skupine in pesem z gostujočim pevcem, Grizlijem, si lahko ogledate v dodanem video posnetku.