Matic in Urban Tribute Show se je v Mladinskem centru Celje poklonil Led Zeppelin in Deep Purple (foto, video)


Glasbena zasedba, ki nam je z glasbo pričarala divja sedemdeseta.
Glasbena zasedba, ki nam je z glasbo pričarala divja sedemdeseta.

Led Zeppelin in Deep Purple sta glasbeni zasedbi, ki sta  sedemdesetih letih prejšnjega stoletja definirali rock v pravem pomenu besede in z glasbo spremenili duh časa. Pravi ljubitelji rock glasbe se še danes nostalgično radi ozrejo na obdobje sedemdesetih, ko je tisti pravi rock, ki ga danes tako zelo pogrešamo, dosegel vrhunec. Med tovrstne nostalgike sodita tudi Maric Nareks in Urban Krč, ki pa nista zgolj statično obujala spomine na sedemdeseta leta prejšnjega stoletja in takratno glasbo, temveč sta slednjo tudi prebudila.

V tem duhu sta nadarjena glasbenika pripravila Matic in Urban Tribute Show, kjer podoživljata in z obiskovalci njunih koncertov delita glasbo in ideologijo rock legend Led Zeppelin in Deep Purple. Prvi takšen koncert smo lahko premierno doživeli že marca v Plesnem forumu Celje, minulo soboto pa je drugi Matic in Urban Tribute Show potekal v Mladinskem centru Celje. Koncert pa ne bi bil isti brez kopice talentiranih in uigranih glasbenikov, tako da so se Maticu in Urbanu na odru pridružili še Rok Lajlar, Jan Golavšek in Grega Šket. Za čim bolj avtohtono izvedbo skladbe Stairway to Heaven pa je s fanti moči združila tudi flavtistka Kaja Romih.

Matic in Urban Tribute Show je povsem razgrel obiskovalce Mladinskega centra Celje.
Matic in Urban Tribute Show je povsem razgrel obiskovalce Mladinskega centra Celje.

Gre za vrhunski glasbeni in vizualni spektakel, ki je poleg zares dobre glasbe tudi pravi show, saj so si lahk oobiskovalci pred začetkom koncerta ogledali kratek film, ki jih je popeljal skozi divja sedemdeseta, tudi med samim koncertom pa se je v dvorani Mladinskega centra Celje glasba nenehno prepletala z izpiljenimi vizualnimi učinki.

Matic Nareks
Matic Nareks

Matic in Urban Tribute Show je tako prava glasbena poslastica za vse ljubitelje rocka, za kar poskrbi vrhunska glasbena zasedba, za piko na i pa poskrbi karizmatični pevec Matic Nareks, ki se tako vokalno kot tudi vizualno zlije z duhom sedemdesetih let. Vendar pa v zasedbi ni edini vokalist, saj je pri skladbi Smoke on the Water to vlogo prevzel Rok Lajnar.

Poleg Strairway to Heaven in Smoke on the Water pa so se obiskovalci lahko izgubili še v ritmih drugih skladb, ki so zaznamovale tok rocka. V dvorani Mladinskega centra Celje so tako odmevale tudi skladbe Babe I’m Gonna Leave You, Whole Lotta Love, Rock and Roll, Child in Time, Highway Star itd., koncert pa je dosegel vrhunec ob legendarni skladbi Kashmir, po kateri so se člani projekta Matic in Urban Tribute Show tudi poslovili, vendar so jih vzkliki množice zvabili nazaj za oder in so za konec odigrali še skladbo Immigrant. Matic Nareks je koncert zaključil z besedami, da sicer vsepovsod radi igrajo, vendar je vedno najbolj noro v Celju, mi pa lahko brez dvoma potrdimo, da tudi Celjani pogrešajo tovrstne koncerte.

V primeru, da ste zamudili Led Zeppelin in Deep Purple Night, pa vas vabimo k podoživljanju vrhunskega koncerta v spodnji fotogaleriji in video posnetku.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=658]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-ure-jahanja-klik