Tako je Moskovski cirkus na ledu 2016 gostoval v Celju (foto in video)


V Celju ta čas dogaja na polno. In knežjega mesta ni zaobšel tudi veliki ruski spektakel na slovenski turneji. Ta sobotni večer publike v dvorani Zlatorog niso navduševali rokometaši, ampak akrobati slavnega moskovskega cirkusa na ledu Natalije Abramove.

Prvi cirkus na ledu je ustanovil A. G. Arnold. Združeval je klasični cirkus, prizore iz filma in glasbenih nastopov, ter baleta. Sodeloval je z različnimi koreografi, slikarji, skladatelji in cirkuškimi umetniki. Na ta način po svetu nastopajo že čez 50 let in so navdušili že okoli 200 milijonov gledalcev iz več kot petdesetih svetovnih držav.

Dvorana Zlatorog je tokrat doživela delo Natalije Abramove, imenovano ”Sensation”, oziroma po slovensko, ”Senzacija”. Svojo evropsko turnejo so tokrat začeli v Sloveniji.

V predstavi so nastopili različni plesalci in akrobati, ki so poskrbeli za dozo osupljivosti, presenečanja in smeha. Predstava traja kar dve uri, s krajšim premorom, nastopajoči pa se večkrat preoblečejo. 

Poleg točk, ki so jih pripravili, so dih vzeli tudi kostumi natopajočih.
Poleg točk, ki so jih pripravili, so dih vzeli tudi kostumi natopajočih.

Predstava združuje tako cirkuške trike kot tudi ples, pri čemer lahko slišimo tudi melodijo kakšne svetovno znane pesmi. Gledalci so uživali ob žongliranju na ledu, klovnih na drsalkah ter raznovrstnih akrobatih.

Za vse, ki ste ta izjemni spektakel v Celju zamudili, smo pripravili nekaj video insertov in galerijo fotografij.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”475″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Evelin Brodnik  

oh-teater-vojnik-polsi-klik