Ne zamudite Tereze Kesovije v Plesnem forumu Celje!

24. 01. 2020 16:08

V intimni ambient Plesnega foruma Celje,  v soboto, 1. 2. 2020, prihaja legendarna Tereza Kesovija.

V večeru, poimenovanem ‘To sam ja’ nam bo Tereza predstavila najbolj značilne glasbene trenutke in pesmi iz njenega bogatega glasbenega opusa.

Kariero je začela 1958 v Sloveniji, ko je sodelovala na tekmovanju talentov flavtistov v Festivalni dvorani v Ljubljani – po končani srednji glasbeni šoli v Dubrovniku se je prijavila in zmagala s skromno, rabljeno flavto, ki ji jo je pomagal kupiti oče.

Tereza pogosto pravi, da sta glasba in oder njeno življenje in njena največja radost. Občinstvo to vedno znova prepozna in tudi zato so ji njeni oboževalci vdani že od prvega dne. Rade jo poslušajo tako starejše kot mlajše generacije. Njena vrhunska in neponovljiva interpretacija očara vsakega, ki posluša veliko umetnico. Tereza je enostavno pevka, ki ji verjamemo.

Njena glasbena pot je bila od nekdaj zelo razgibana – njen glas je osvajal tako domače kot tuje občinstvo. Ravno, ko človek pomisli, da o Terezi ve že vse, nas ona osreči z nečim novim, drugačnim, a vseeno preseneti na način, ki je blizu njenemu umetniškemu izrazu.
V njenih interpretacijah, ne glede na to, v katerem svetovnem jeziku Tereza poje, se čutijo radost in žalost, optimizem in neizmerna energija.

Prav zato je Tereza že polnih 60 let na prestolu glasbene scene.

Zaradi izjemnega koncerta in seveda majhnosti naše »dnevne sobe«, prosimo za rezervacijo /m: 031 413 409 / oz. čimprejšnji nakup vstopnic……cena 35 eur

gsm. +386 (0)31 674-751 ali +386 (0)31 413-409
plesni.forum.celje.si@gmail.com

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,773 seconds.