Okronana je mlečna kraljica 2023


V okviru izobra Mlečne kraljice Zelene doline Slovenije so včeraj v organizaciji Mlekarne Celeia razglasili novo, 16. dekle, ki bo nosilo laskavi naslov. Med 43 kandidatkami je krona pripadla Alini Zupanc iz Vodruža pri Šentjurju.

Alina Zupanca in njena predhodnica Aleksandra Matan; foto: Mlekarna Celeia

Veterinarska tehnica in študentka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani prihaja z majhne kmetije, tako da sta ji bili ljubezen do živali in domače zemlje položeni v zibelko.

V celoletno uporabo je prejela avtomobil znamke Peugeot in obleko modne oblikovalke Maje Štamol, pred njo pa je tudi celoletni izziv, ki ga prinaša nov naslov.

Alina Zupanc in Vinko But, direktor Mlekarne Celeia, ki sodeluje s 600 kmetijami od Koroške do Kozjanskega; foto: Mlekarna Celeia

V Mlekarni Celeia so zapisali, da jih jih je Alina navdušila s svojo komunikativnostjo, izvirnostjo idej za predstavitev izdelkov, odgovornim odnosom do dela in spoštovanjem tradicije slovenskih kmetij.

Zupanc je ob izboru povedala: “Za prijavo sem se odločila, ker v življenju zelo rada preizkušam nove stvari, pridobivam nova znanja in izkušnje. Seveda imam rada tudi mlečne izdelke, saj iz njih pogosto pečem pecivo.”

Alini je krono mlečne kraljice predala njena predhodnica Aleksandra Matan, ki je ob tem izpostavila, da ji je ta naziv pomenil nov korak na življenjski poti.

Eden od glavnih smotrov projekta Mlečna kraljica je, da predstavlja mlečne izdelke slovenskega porekla, kakor tudi temu, da so izdelki Mlekarne Celeia pridelani brez gensko spremenjenih organizmov.