Slovesno odprtje Poletja v Celju 2015 s koncertom orkestra Akord (foto, video)

22. 06. 2015 07:02
Koncert orkestra Akord je povsem napolnil Špital za prjatle.
Koncert orkestra Akord je povsem napolnil Špital za prjatle.

V petek zvečer je pri Vodnem stolpu potekalo slovesno odprtje Poletja v Celju s koncertom orkestra Akord, za to priložnost pa je po deževnem dnevu tudi posijalo sonce. Prireditev je povezoval Luka Marcen, ki je nanizal vse dogodke, ob katerih bodo lahko obiskovalci to poletje uživali v Celju.

Besedo pa je prevzel tudi Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, ki je izrazil navdušenje ob pestrem poletnem dogajanju v Celju. Včasih je namreč veljalo mnenje, da se v Celju prav nič ne dogaja in za Celjane ni na voljo dovolj aktivnosti. Danes je po mnenju župana stanje bistveno drugače, saj vsi skupaj prispevamo svoj delež k temu, da lahko v Knežjem mestu prav vsak najde nekaj zase, kar dokazuje tudi letošnji program Poletja v Celju.

Skoraj vsak večer bo po celjskih ulicah odmevala glasba, saj je napovedana pestra paleta koncertov. Obiskovalci Špitala za prjatle bodo lahko prisluhnili skupini Tabu, duetu Pliš z Jurijem Zrnecem in Muratom, mladinskemu pihalnemu orkestru Leicestershire Arts Youth Wind Orchestra, Anji Bukovec in PanArs sekstetu, pred Mestnim kinom Metropol pa bodo nastopale Same Babe, Uroš Planinc Group, Bio-Ditke, King Foo, Billysi, Emšo Blues Band in Čedahuči.

Župan Bojan Šrot je izrazil zadovoljstvo ob pestri paleti poletnih dogodkov v Celju.
Župan Bojan Šrot je izrazil zadovoljstvo ob pestri paleti poletnih dogodkov v Celju.

Na Stari grad Celje  prihajajo v goste: Oliver Dragojević (13. 6. 2015 ob 21.00), Večer slovenske popevke z Darjo Švajger, Alenko Godec, Nuško Drašček in Ladom Leskovarjem (10. 7. 2015 ob 20.30), Josipa Lisac (24. 7. 2015 ob 20.30) ter Klapa Intrade & Tomislav Bralić (21. 8. 2015 ob 20.30), kar nekaj koncertov pa se bo zvrstilo na Knežjem dvoru, na Mestni plaži in v Mladinskem centru Celje.

Orkester Akord
Orkester Akord

Obiskovalci Starega gradu si bodo lahko ogledali tudi komediji: Mame (8. 7. 2015 ob 21.00) in ekskluzivno predpremiero monokomedije Od jamskega človeka do selfie butla s Perico Jerkovićem (18. 8. 2015 ob 21.00), ki ju Zavod Celeia Celje organizira v sodelovanju s Siti teatrom BTC Ljubljana. V sodelovanju s Špas Teatrom Mengeš pa bodo na gradu gostili komedijo Ranka Babića Moška copata (6. 8. 2015 ob 21.00). Za smeh bo 1. julija ob 20.30 pri Vodnem stolpu poskrbel tudi Pižama s svojo monokomedijo Petdeset odtenkov njive, Po lanskoletni uspešni mednarodni masterclass produkcijski delavnici pa se tudi commedia dell’arte vrača v Celje. Mednarodni gledališki seminar bo pod mentorstvom Mattea Spiazzia in Riccarda Pippe med 6. in 18. julijem.

Celjani bodo lahko obiskali tudi številne druge delavnice, projekte, tečaje, celoten seznam pestrega poletnega dogajanja v Celju pa si lahko ogledate tukaj. Petkov koncert orkestra Akord je bil tako odlična poslastica za vse ljubitelje klasične glasbe, pri čemer so lahko obiskovalci Vodnega stolpa prisluhnili uverturi v poletje v Celju.

Dogodka smo se udeležili tudi sami in v Špitalu za prjatle, ki je bil napolnjen do zadnjega kotička, posneli fotogalerijo in video posnetek.

[simpleviewer width=100% height=700 id=845]

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 1,037 seconds.