Vlado Kreslin in Mali bogovi v Plesnem forumu Celje 2017 (foto, video)

10. 04. 2017 10:17

V soboto zvečer je v Plesnem forumu Celje koncertiral Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Vlado se v Plesni forum rad vrača zaradi prijetne, domače atmosfere, vrhunskega zvoka in vedno odlične publike. To je nedvomno dokazal z izjemnim sobotnim koncertom.

Vlado Kreslin slovenski kantavtor, pesnik in skladatelj se je rodil 29. novembra leta 1953 v Beltincih. Tekom svoje kariere je deloval v več glasbenih skupinah, napisal številna znana besedila in povzročil pravi preporod etno glasbe na Slovenskem. Sčasoma se je vrnil k avtorski glasbi z zasedbo Mali bogovi.

Mali bogovi so večletna spremljevalna skupina Vlada Kreslina. Gre za prvovrstno kombinacijo nadarjenih glasbenikov, ki skupaj s Kreslinom vsaki skladbi vdihnejo dušo. Prav to pa so Vlado Kreslin in Mali bogovi dokazali v Plesnem forumu Celje.

Kreslin ponesel prekmurski melos med celjsko občinstvo

Vlado Kreslin je ime, ki ga ne moremo spregledati, ko govorimo o slovenski glasbeni sceni. Slednjo je namreč povsem osvojil s svojo poosebljeno prekmursko “dušo” in melosom. Njegova glasba je namreč prav to – lahkotno, a hkrati neverjetno čustveno izražanje prekmurskih zgodb. Tekom več kot 40-letnega glasbenega ustvarjanja so številne njegove skladbe praktično ponarodele in postale navdih mnogih ustvarjalcev.

Plesni forum Celje je bil bil napolnjen do zadnjega kotička.
Plesni forum Celje je bil bil napolnjen do zadnjega kotička.

Tudi na sobotnem koncertu so Vlado Kreslin in Mali bogovi brez dvoma ponesli prekmurski melos med obiskovalce Plesnega foruma Celje. Že ob prvih taktih so začeli obiskovalci navdušeno popevati ob Kreslinovem nepozabnem vokalu. Karizmatičen Prekmurec je za celjsko občinstvo pričaral nepozabno atmosfero, ki je z lahkoto vsakogar posrkala v svet ustvarjalne in kakovostne glasbe.

Vlado Kreslin in Mali bogovi
Vlado Kreslin in Mali bogovi

Vlado Kreslin in Mali bogovi so obiskovalce Plesnega foruma Celje popeljali Z Goričkega v Piran, njegovo občinstvo pa bo še Čez tisoč let lahko poslušalo o Tisti črni kitari. Izvrstna glasbena kolaboracija je s svojo glasbo dokazala, da se Od višine zvrsti, obiskovalci koncerta pa so vedeli: “Še je čas!”, da bodo lahko prisluhnili uspešnici Lahko bi zletela. Koncert je Preko Mure, preko Drave počasi prihajal h koncu, kljub temu pa se je zavedno vtisnil v srca obiskovalcev. 

Ne moremo tudi mimo vloge Plesnega foruma Celje, ki mu je brez dvoma uspelo ustvariti kreativen in sproščen kulturni prostor v Celju, kjer se lahko prav vsak obiskovalec sprosti in uživa v trenutku. Za svoje koncertne večere vedno znova v knežje mesto povabijo najboljše in kvalitetne glasbene ustvarjalce, s čimer igrajo pomembno vlogo pri kulturnem utripu Celja.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in video posnetka s sobotnega koncerta. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”524″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Tina Ožvald

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 1,165 seconds.