Zaključek Tedna Evrope: Rock MCC z Y Generacijo, Jam Fuzz in Resonanco (foto, video)

11. 05. 2014 20:25
Rock MCC
Rock MCC

Minuli teden je v Mladinskem centru Celje bilo še posebej pestro, saj so tam potekale številne dejavnosti v znamenju Tedna Evrope, ki je potekal pod okriljem Europe Direct Savinjska. Gre za projekt, ki je potekal med 5. in 9. majem, obiskovalcem Mladinskega centra Celje pa je omogočil spoznavanje pravic in dolžnosti, ki jih imajo kot državljani Evrope. Program Tedna Evrope je bil izobraževalne, kulturne in zabavne narave, kjer je lahko prav vsak našel nekaj zase.

V kavarni Mladinskega centra Celje je v okviru Tedna Evrope vsakodnevno potekal kviz na temo spoznavanja Evropske Unije in poznavanja Evropske Unije. Še posebej aktivno obarvan pa je bil konec tedna, začenši s četrtkovo pokušino evropskih vin in sirov.

V petek, 9.5. 2014 se je Evropska vas v okviru Tedna Evrope predstavila v mestnem jedru, kjer so osnovnošolci in srednješolci celjskih šol “zgradili” malo EU vas.  Stojnica Europe Direct Savinjska se je predstavila in obiskovalcem ponudila številne publikacije in promocijski material ter informacije, vezane na delovanje EU  ter svetovala obiskovalcem o možnostih mobilnosti v EU.

Dogajanje je doseglo vrhunec v soboto zvečer, ko so obiskovalce Mladinskega centra Celje ogrevali rock ritmi. Znane in avtorske rock komade so namreč preigravale zasedbe Y Generacija, Jam Fuzz in Resonanca.

Y Generacija
Y Generacija

Y Generacija je mlada punk/rock  skupina ki deluje od leta 2011. Fantje so se prvič zbrali za prireditev Top Classic. Po uspešnem nastopu so koncertirali na Ljubečni, nato pa naredili krajši premor. Po nekaj menjavah basistov so jeseni spet začeli s trdim delom in pripravili obsežen repertoar,ki vključuje tudi njihovo prvo avtorsko skladbo Ritem srca. Vsekakor pridno ustvarjajo avtorske pesmi in jih nameravajo tudi posneti ter predstaviti javnosti. Največja inspiracija pa sta jim skupini Foo Fighters in Gaslight Anthem ter Slash and the Conspirators. To pa še ne pomeni, da so jim druge skupine neznane, saj so tudi na sobotnem koncertu dokazali, da znajo preigravati vse od najbolj znanih rock komadov vse do svojih avtorskih.

Jam Fuzz
Jam Fuzz

Jam Fuzz so domača rock zasedba, ki jo sestavljajo nadarjeni glasbeniki, vključno s karizmatično pevko Evo. Sicer so še relativno neprepoznani, a to hitro rešujejo s kvalitetno glasbo. Izvajajo namreč tako priredbe znanih rockerskih hitov, kot tudi svojo avtorsko glasbo.

V svoj barvit glasbeni repertoar vključujejo tudi nekatere nekonvencionalne elemente za ta žanr in svojo glasbo dopolnjujejo s sintetizatorjem in tamburinom. Glede na energijo, ki so jo minulo soboto ustvarili v dvorani Mladinskega centra Celje, bomo za Jam Fuzz definitivno še slišali.

Matic Nareks, Resonanca
Matic Nareks, Resonanca

Zasedba  Resonanca je ime, ki na glasbeni sceni obstaja že 10 let. Ustvarjati so začeli iz želje in ljubezni do glasbe in zabave, kar počnejo še danes. S tem ustvarjajo pozitivno vzdušje pri občinstvu in znajo pričarati prijetno in sproščeno vzdušje na njihovih koncertih. Njihov repertoar je rockersko izredno bogat in zajema skladbe iz različnih obdobji razvoja rock glasbe. Do sedaj so jim nastope zaupali razni moto in avto klubi  po vsej Sloveniji, različna podjetja, športni in mladinski klubi ter pubi. Skupina se lahko v svoji preteklosti pohvali tudi z nastopi z zvenečimi imeni glasbene industrije na večjih festivalnih odrih tako doma, kot tudi v tujini. Na odru ustvarijo prav posebno energijo s karizmo pevca Matica Nareksa, in z virtuoznostjo ostalih članov zasedbe na instrumentih. Posebno vzdušje so ustvarili tudi  v Mladinskem centru Celje in Teden Evrope zaključili tako, kot je potrebno – z odlično glasbo.

 

Energičnega sobotnega koncerta smo se udeležili tudi iz uredništva Celje.info, kjer smo poleg video posnetkov posneli tudi bogato fotogalerijo. V primeru, da ste sami zamudili rock poslastico Mladinskega centra Celje v okviru Tedna Evrope, vas torej vabimo k ogledu fotogalerije, absolutno pa se snidemo na naslednjem koncertu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=563]

F/T/V: Tina Ožvald

polovicka_celje_klik

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,728 seconds.