Ne zamudite dobrodelne predstave Macbeth za družino v stiski v gledališču Zarja Celje


Življenje posameznika in skupnosti je zaznamovano z vzponi in padci. Slednje je še kako na lastni koži izkusila družina Hvalec iz Malih dol pri Vojniku, ko je huda bolezen njihovega očeta zarezala v njihov vsakdan, kot da bi ne bilo že to dovolj, pa se soočajo z veliko socialno krizo.

Oče Andrej je zbolel za boleznijo, poimenovano Dilatativna kardiomiopatija – gre za zastojno srčno odpoved, ko srce popušča in čedalje slabše deluje. Danes Andrej ne zmore niti najmanjših fizičnih naporov. To se kaže že doma, ko mu vzpon po šestnajstih stopnicah, ki jih imajo v hiši, ali že malo daljše govorjenje, srčni utrip dvigne na 120 do 150 udarcev na minuto. Celo osnovne stvari, kot sta prhanje in prehranjevanje, ga strašno utrudita.

Družino pa za vrat stiskajo tudi dolgovi – pred krizo sta zakonca vzela za 50.000 kredita na dobo deset let, v sedmih letih sta odplačala vse, kar sta morala, a obresti se je nabralo za 150.000 evrov. Vsled tega si rubežniki podajajo kljuke, izčrpala sta vse možnosti, prodala sta vse, kar je bilo vrednega, izsušila sta sorodnike, nimata več niti za osnovno preživetje.

Z dobrodelno predstavo Macbeth za pomoč družini Hvalec 

V soboto, 11. marca, ob 19.30, v Gledališču Zarja Celje, v sodelovanju s Humanitarnim društvom Enostavno pomagam, organizirajo dobrodelno predstavo Macbeth za družino Hvalec iz Malih Dol. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic bo šel v dobrodelne namene.

Z zavedanjem, da se to, kar se je zgodilo Hvalčevim, lahko pripeti vsakomur od nas že jutri, bi bilo lepo, če bi se poskusili vživeti v njihov sedanji položaj. Iz stiske jim lahko pomagate z nakazili na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 3300 0000 1303 865, koda: CHAR, namen: Humanitarna pomoč družini Hvalec, sklic: SI00 548.

Za dodatne informacije lahko pokličete na telefon ZPM Moste-Polje 01/54 43 043, kjer bodo koordinirali dobrodelno akcijo.