Vabimo: Koncert THE STROJ v Plesnem forumu Celje – podarjamo vstopnice


the-stroj1Kolektiv The Stroj se v petek, 24. oktobra  2014 vrača v PLESNI FORUM CELJE z novim materialom iz albuma Metafonik, ki so ga izdali konec preteklega leta pri založbi MKC Maribor.

Z Albumom Metafonik The Stroj nadaljujejo zvočna raziskovanja, katerih smer so začrtali že leta 2000 na prvencu Ventilator. Člani kolektiva so med dolgotrajnim snemalnim procesom radikalno posodobili svoj inštrumentarij ter tolkala nadgradili z originalnimi elektromehanskimi in elektronskimi inštrumenti, ki so njihovemu plemensko industrijskemu zvoku dodali novo, retro futuristično dimenzijo.

Ustvarjalno obdobje, ki ga zaokrožujejo z omenjenim albumom, je vodja kolektiva Primož Oberžan opisal takole: “V dobi vse pametnejših telefonov, ki sovpada z neoliberalno demontažo šolskega sistema, nas zanima kritična uporaba tehnologije, ki ni podvržena ideologiji učinkovitosti in napredka za vsako ceno. Inštrumente in stroje uporabljamo kot mašine za proizvodnjo pomena skozi kolektivni ritual. Razvijamo glasbeni jezik s katerim nagovarjamo občinstvo, da se pridruži ritmu upora proti vsesplošni komercializaciji naših življenj. Zato smo posneli Metafonik: »visokonapetostno nizkofrekvenčen zarjavelo oster grobo zbrušen resonantno prešvican elektromehansko sublimen hipnotični šus v drobovje in neokorteks.«

Koncert bo ob 21. uri. Vstopnina: 15 EUR

Aktualna zasedba

·         Dare Hriberšek – sod
·         Nina Orlič – sod
·         Žiga Miklavc – sod
·         Matej Voglar – sod, hang
·         Stane Špegel – elektronika
·         Matic Kadliček – pajk
·         Fabijan Purg – kick
·          Primož Oberžan – vzmetni bobni, efektor, teremin, glas

Soustvarjalci

·         Aldo Ivančič – oblikovanje in manipulacija zvoka, zvočna produkcija
·         Loris Vižintin (Intralux) & Črt Birsa – oblikovanje luči
·         Aleksij Kobal – grafično oblikovanje
·         Luka Drinovec – kymatika
·         Arnold Marko (Kabum Production) – kamera in video produkcija
·         Samo Letonja – kamera in video produkcija
·         Damjan Švarc – fotografija

S CELJE.INFO NA KONCERT THE STROJ V PLESNI FORUM CELJE BREZPLAČNO

Na naši strani  z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom brezplačno (za cekine) ponujamo 8 vstopnic za koncert The STROJ v Plesnem forumu.
Brezplačne vstopnice naročite tukaj:

the-stroj-klik