Onesnažen potok, poškodba padalca

112,

Včeraj so ob 12.10 v Zrečah opazili onesnaženje potoka Koprivnica z manjšo količino pralnega sredstva, zaradi česar je bila voda motna in modre barve. Gasilci PGD Zreče so opravili ogled, našli mesto onesnaženja, opravili meritve ph-vrednosti in postavili pivnike.

Ob 16.44 se je na Donački gori v občini Rogatec pri pristajanju poškodoval padalec. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Šmarje pri Jelšah. Helikopter Slovenske vojske v spremstvu ekipe HNMP Maribor je poškodovanca prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Donačka Gora so zavarovali mesto pristanka helikopterja.

Ob 17.09 so v Koželjskega ulici v Velenju gasilci PGD Velenje iz dvigala stanovanjskega bloka s tehničnim posegom rešili eno ujeto osebo.

Ob 17.37 je na Cesto na Bellevue v Rogaški Slatni na cestišče padla veja. Gasilci PGD Rogaška Slatina so vejo odstranili s ceste.

Ob 18.25 so v naselju Pletovarje, občina Šentjur, trčila eno tovorno vozilo in kombinirani vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, iz vozila s tehničnim posegom rešili eno osebo in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Celje. pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 19.48 se je v naselju Vrhe v občini Celje na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so z vozišča odstranili gasilci PGD Teharje.