Poročilo Policijske uprave Celje: sobota, 1. 5. in nedelja, 2. 5. 2021 (hudo poškodovan mladoletni motorist, več kaznivih dejanj nasilja v družini,…)


PETEK, 30. 4. 2021

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah  prejeli 334 klicev občanov. 79 je bilo interventnih, dva nujna.

21  interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj,  okoli  13.30  ure,  so  na  Cesti  kozjanskega odreda v Šentjurju obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami.  78-letni voznik osebnega vozila  je  zaradi  vožnje  s  prekratko  varnostno razdaljo trčil v osebno vozilo,  ki  ga je pred njim vozila 53-letna voznica. V prometni nesreči se je  huje  poškodoval  njen 85-letni sopotnik, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

V  Celju  so  zasegli kolo z motorjem vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Okoli  23. ure so na Mariborski ulici v Celju obravnavali 24-letno voznico osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je je imela 1,3 promila  alkohola  v  krvi.  Voznico  so  pridržali  do  streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

Na  območju naše policijske uprave so včeraj obravnavali tri sume storitev kaznivih  dejanj  nasilje v družini. Storilcem so izrekli ukrepe prepovedi približevanj  žrtvam  nasilja.   Vse  tri  bodo kazensko ovadili. Dvema so odvzeli  prostost in ju pridržali.

V  Celju, na Cesti II. grupe odredov, so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat je storilec lastniku povzročil za dobrih 300 € škode.

Z  osebnega  vozila  parkiranega  v  Zrečah je nekdo ukradel obe registrski tablici.

SOBOTA, 1. 5. 2021

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah  prejeli 343 klicev občanov. 74 je bilo interventnih, eden nujen.

14  interventnih  klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih  zadev  in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in  22 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj,  nekaj  čez  16  uro,  je  v Gaberkah pri Šoštanju, zaradi vožnje z neprilagojeno  hitrostjo  in  vožnje  pod vplivom alkohola padel mladoletni motorist,  ki  se  je pri padcu hudo poškodoval. Voznik je imel 1,3 promila alkohola  v  krvi.   Vozil  je  brez  vozniškega  dovoljenja, pri vožnji ni uporabljal  varnostne čelade. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja  so mu motorno kolo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj čez 17. uro so hudo prometno nesrečo obravnavali tudi v Vrbnem, kjer je  mladoletni  voznik  kolesa  z  motorjem  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika osebnega vozila. V trčenju se je  voznik kolesa z motorjem  hudo  poškodoval.  Zaradi  vožnje  brez  izpita  so mladoletniku zasegli kolo z motorjem.

Na območju Mute so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod  vplivom  alkohola.  Voznik je imel 1,2 promili alkohola v krvi. Ker je vozil  brez  vozniškega  dovoljenja so mu zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Osebni  vozili  so  včeraj  zasegli  še voznikoma na območju Dravograda in Celja.

Kriminaliteta

Na  območju  naše  policijske  uprave  so  včeraj obravnavali sum storitve kaznivega  dejanja  nasilje v družini. Storilcu so izrekli ukrep prepovedi približevanja.  Zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja ga bodo kazensko ovadili.

V Zrečah je neznani storilec skozi zadnja vrata vlomil v prostore trgovine. Iz sefa je ukradel denar, odnesel je tudi večjo količino cigaret.

V  Bukovžlaku so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat je storilec lastnici povzročil za dobrih 500 € škode.

M.T./PU Celje