Alma Sedlar dobila tožbo proti KPK


alma-sedlarPotem ko je Celjanka Alma Sedlar, po vrsti konfliktov znotraj Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), lani septembra odstopila z mesta namestnice predsednika KPK, sta jo doleteli dve ovadbi s strani KPK oz. njenega predsednika Borisa Štefanca.

Ena zadeva se je nanašala na nakazilo 1130 evrov akontacije, ki jih je Sedlarjeva dobila pred službeno potjo v Pariz, in jih kasneje vrnila v gotovini. Druga zadeva pa se je nanašala na 712 evrov potnih stroškov.

Obe zadevi je sodišče odločilo v prid Sedlarjeve.

Celjanka dr. Alma Sedlar je lani septembra, po vrsti konfliktov, ki so se med njo in predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Borisom Štefancem pojavljali praktično od sklica nove komisije, odstopila z mesta namestnice predsednika KPK.

A vojne med njo in Štefancem s tem še ni bilo čisto konec. KPK oziroma njen predsedsednik je namreč zoper njo sprožil kar dva sodna postopka.

Prvi se je nnašala na povračilo gotovine za službeno pot v Pariz. KPK ji je namreč pred službeno potjo nakazal akontacijo v višini 1130 evrov, ki pa jih je Sedlarjeva v gotovini vrnila takoj po vrnitvi s službene poti. Najprej je KPK sprožil postopek zoper Sedlarjevo zaradi suma ponarejanja pri vračilu akontacije v gotovini, nakar je Štefanec sprožil še tožbo in postopek pred KPK, pri čemer je zahteval vračilo gotovine. Zanimivo je tudi to, da je Štefanec pred tem pred mandatno-volilno komisijo DZ potrdil, da je Sedlarjeva omenjeni denar vrnila. Zadeva v zvezi s “pariškim” denarjem se je razpletla v prid Sedlarjeve.

Po poročanju 24ur pa je Sedlarjeva sedaj dobila tudi drugo tožbo, ki jo je proti njej sprožila KPK. V njej je KPK oziroma njen predsednik Štefanec od Sedlarjeve zahteval vračilo 712 evrov potnih stroškov. Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je namreč včeraj odločilo, da Sedlarjevi tega denarja ni treba vrniti. Ne samo to, KPK mora v osmih dneh od prejema sodbe Sedlarjevi tudi povrniti njene sodne stroške, ki skupaj z obrestmi znašajo dobrih 1250 evrov.

“S tem se končuje še eden v nizu postopkov, ki jih je zoper mene kot nekdanjo namestnico neutemeljeno in na račun porabe proračunskih sredstev sprožil predsednik komisije Boris Štefanec,” je za 24ur po razsodbi povedala Sedlarjeva.

club1946-premium-klik