Celje: znani prejemniki najvišjih občinskih priznanj


Mestni svet Mestne občine Celje je na 18. redni seji soglasno potrdil vseh osem predlogov za najvišja občinska priznanja. Župan Bojan Šrot bo tako na osrednji prireditvi ob prazniku Mestne občine Celje, ki bo 11. aprila v Narodnem domu, podelil zlati celjski grb, dva srebrna, tri bronaste in dva kristalna celjska grba.

Zlati grb bo prejela Osrednja knjižnica Celje in sicer za 70 let uspešnega delovanja na področju knjižničarstva v Celju, spodbujanje bralne kulture in medgeneracijskega povezovanja.

Srebrna celjska grba bosta prejela Ladislav Gobec za izjemno predanost pri razvijanju celjskega kegljaškega športa, njegove mednarodne prepoznavnosti ter za delo z mladimi in Andreja Zakonjšek Krt za dosežke v operni umetnosti v slovenskem in mednarodnem kulturnem prostoru.

Bronaste celjske grbe bodo prejeli Društvo za glasbeno gledališče Slovenije za produkcijo muzikala Veronika Deseniška in promocijo celjske ustvarjalnosti, Milan Ninić za velik prispevek na področju humanitarnega dela in pomoč ljudem v stiski in Franc Meža za vztrajnost in odločnost pri premagovanje ovir na uspešni podjetniški poti.

Diplomanta Vaska Pejić in diplomant Leon Firšt bosta za odličnost v celotnem študijskem obdobju in kot spodbudo za naprej prejela kristalna celjska grba. Pejićeva je diplomantka Fakultete za logistiko, Firšt pa je uspešno zaključil Akademijo za glasbo v Ljubljani.

Vir: MOC