Konec leta bodo v nova stanovanja vseljeni vsi prebivalci Dečkovega naselja

24. 06. 2022 06:00

Kot smo že poročali, sta bila v decembru v Dečkovem naselju na novo odprta dva od šestih stanovanjskih objektov, v katerih je 50 stanovanj, in garažna hiša. Ob zaključku projekta, ki je predviden za konec tega leta, bo MO Celje namenu predala še 92 stanovanj. Tako bo zaključen eden največjih in najpomembnejših projektov v zadnjih dvajsetih letih v Celju.

Skupni projekt Mestne občine Celje in njihove družbe Nepremičnine Celje je ocenjen na 16,8 milijona evrov. Od tega je Mestna občina Celje pridobila 5,8 milijona evrov evropskega sofinanciranja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. MO Celje bo financirala tudi komunalno ureditev zemljišča v vrednosti 1,3 milijona evrov. Štirje večstanovanjski objekti so trenutno še v gradnji. Kljub zahtevnim razmeram na trgu, zaradi katerih se višajo cene gradbenih materialov, dobavni roki pa daljšajo, družba Nepremičnine Celje ter izvajalca gradbenih del Nivo Eko in Remont uspešno iščejo rešitve za zaključek investicije Stanovanjska soseska Dečkovo naselje – DN 10, do konca leta 2022.

Družba Nepremičnine Celje je konec leta 2021 objavila Javni razpis za dodelitev stanovanj v neprofitni najem, na katerega se je prijavilo 640 prosilcev. Rezultati razpisa in končni vrstni red upravičencev po pravnomočni listi bodo znani v mesecu septembru 2022. Upravičencem bo dodeljeno 150 stanovanj, tretjina prednostni skupini mladi in mlade družine, največ v novi soseski na Singenski ulici.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,955 seconds.