Na Dečkovi cesti do konca leta novo krožišče

18. 11. 2020 13:37

Na Dečkovi cesti, pri podjetjih Celjski sejem in Inpos, bo do konca leta zgrajeno eksperimentalno začasno krožišče. Dela so se že začela, izvaja pa jih podjetje VOC Celje.

Vrednost projekta, pri katerem bo izvajalec, poleg izvedbe eksperimentalne prometne ureditve z umestitvijo krožišča, ustrezno uredil tudi odvodnjavanje, javno razsvetljavo in novo prometno signalizacijo, je 145.530 €. 

Ta del mesta predstavlja ozko prometno grlo predvsem v prometnih konicah. Krožišče naj bi vsaj nekoliko olajšalo pretok prometa na tem območju, pripomoglo pa bo tudi k večji prometni varnosti. Krožišče bo namreč pripomoglo k bolj varnemu vključevanju prometa (tudi kolesarskega) iz Opekarniške na Dečkovo cesto in obratno. S križiščem bo pridobljen tudi novi krak glavnega uvoza na Celjski sejem.

“Posebnost in novost eksperimentalnega krožišča bo levi zavijalni pas znotraj jedra krožišča, ki bo posebej predviden za tiste voznike, ki bodo zavijali levo z Dečkove ceste proti Opekarniški, vendar jih ne daje prednosti pred prometnim tokom, ki poteka v rondoju,” pravijo na občini ter pozivajo k strpnosti in upoštevanju začasne prometne ureditve, ki se bo med gradnjo spreminjala glede na potek del na gradbišču.

foto: MOC

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,553 seconds.