Navijajmo skupaj v Celju, mestu grofov in športa. Oglejte si promocijski video za EURO U21 v Celju

19. 03. 2021 17:15

UEFA Evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let se nezadržno bliža, Celje pa z dogodkom živi kot ena ekipa. Zastavice po mestnih ulicah, plakati in panoji opozarjajo na enega največjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije, številne aktivnosti organizacij, podjetij, ustanov in posameznikov pa pričajo o tem, da Celje že z nestrpnostjo pričakuje nogometni turnir.

Videoposnetek, ki je pred vami, je dokaz, da je Celje mesto, kjer se prepletajo šport, kultura, turizem in še marsikaj drugega. V video, ki ga je posnela Almedia iz Celja, so bili vključeni celjski športni kolektivi, športniki ter navijači, turistične atrakcije, del bogate zgodovine Celja, znane meščanke in meščane ter utrip Celja ob nogometnem evropskem prvenstvu.

“Ob pobudi za snemanje so se vsi sodelujoči brez zadržka odzvali in sodelovali, kar je dokaz izvrstnega dela in priprav na nogometni spektakel. Videoposnetek ne bi nastal brez podpore Mestne občine Celje, Almedie, ZPO-ja, Muzeja novejše zgodovine Celje, Pokrajinskega muzeja Celje, Tehnoparka, Srednjeveškega zgodovinskega in kulturnega društva Vitezi najemniki Grofov Celjskih, NK Celje, RK Celje Pivovarna Laško, ŽKK Cinkarna Celje, KKK Nivo Celje, navijaških skupin Celjski grofje ter Florjani in Nomaga – Celebusa,” povedo na Zavodu Celeia Celje.

Vabljeni k ogledu videa, ki si ga lahko ogledate tudi na Facebook strani Visit Celje:

 

Le še nekaj dni do začetka EURA U21 v Celju

Celje bo v prihodnjih dneh gostilo tri tekme evropskega prvenstva do 21 let. Prvo 24. marca ob 18. uri, ko se bosta na stadion Z’Dežele pomerila Češka in Italija. Tri dni kasneje ob 18. uri bomo v knežjem mestu na delu videli slovensko reprezentanco, v kateri sta tudi dva nogometaša NK Celje Dušan Stojinović ter Žan Zaletel, ter Češko. Za konec prvenstva 31. marca ob 21. uri sledi še obračun Španije in Češke.

Največji znanstveno – zabavni park v Sloveniji Tehnopark od 24. do 31. marca pripravlja zanimiv teden poimenovan Nogometni genij, ki bo poln nogometnih aktivnosti.

Prihodnji teden bomo v Celju zasadili še drevesa. Štiri bo posadila MOC, vsako drevo bo predstavljalo eno od reprezentanc, ki bodo igrale v Celju, še 16 dreves pa Evropska nogometna zveza UEFA.

V odštevanju do uradnega začetka prvenstva je bilo v Celju izpeljanih že precej spremljevalnih dogodkov. Štirje celjski slikarji Tomaž Milač, Narcis Kantardžić, Matej Čepin in Milan Todić so ustvarjali na temo nogometnega evropskega prvenstva ter nogometa v Celju in slike predali županu Mestne občine Celje Bojanu Šrotu. Citycenter Celje ima v teh dneh razstavo nogometnih rekvizitov in dresov, med njimi tudi rokavice slovenskega članskega reprezentanta in ambasadorja evropskega prvenstva Jana Oblaka ter celjskega nogometaša in člana članske reprezentance Benjamina Verbiča. Krekov trg krasi ogromna kovinska nogometna žoga, okrašena s cvetlicami, Muzej novejše zgodovinbe Celje je nedavno gostil pogovor z znanimi celjskimi nogometnimi imeni,…

Podporo prvenstvu so že pred tem izrazili tudi stanovalci Doma Sv. Jožefa z vrsto aktivnosti, vezanih na evropsko prvenstvo, ter celjski gasilci in pa številna celjska podjetja, organizacije, ustanove in posamezniki.

O poteku priprav in aktivnosti so na Zavodu Celeia Celje obveščali tudi mestne trgovce in gostince ter jih pozvali k spremljanju aktivnosti ter sodelovanju ob nogometnem prvenstvu.

Skratka Celje že s polnimi pljuči diha s prihajajočim športnim spekttaklom.

Vse o tekmah Evropskega prvenstva U21 v Celju izveste na spletni strani www.visitcelje.eu
Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,229 seconds.