Nov primer vandalizma v Celju: Tokrat na udaru kavarna ob Savinji


Celje se že dalj časa sooča z vandalizmom, ki svoje posledice pusti na javni infrastrukturi, v naravi in pa tudi na zasebni lastnini. V zadnjem tednu je bila žrtev vandalov kavarna ob Savinji.

Vandali so se v zadnjem tednu kar dvakrat spravili na kavarno Guštova mestna plaža, ki obratuje blizu celjske knjižnice. Ta ponedeljek sta okoli 12.30 ure popoldan v prostor vlomili dve mlajši osebi in povzročili škodo, ki jo ponazarja slika. Kot so lastniki zapisali na socialnih omrežjih, je policija že prevzela prstne odtise, video, ki so ga posnele okoliške nadzorne kamere, pa še čakajo. Ob tem so v zapisu dodali še naslednje: “Če pa ti falot to bereš pa svetujem, da se javiš sam in bodo tako posledice bistveno manjše, kot bodo čez mesec, ko bodo možje v modrem pozvonili na domu.

To pa še zdaleč ni osamljen primer vandalizma v mestu. Vandali so samo v letošnjem letu požgali sladoledarno in kolesa, poškodovali okoli dvajset dreves ter oskrunili spomenik v samem centru Celja. Zaradi velikega števila ukradenih koles so se odgovorni za sistem KolesCE odločili uvesti nov način zaklepanja in sledenje kolesom. Več o tem preberite tukaj.