Razrešili poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje


rp_bolnisnica-celje2.jpgDanes je svet zavoda Splošne bolnišnice Celje pričakovano z dvotretjinsko večino razrešil poslovnega direktorja Marjana Ferjanca. Razrešili so ga kljub temu, da se je na njegovo stran postavil celoten strokovni svet. Ferjanc napoveduje pritožbo, saj meni da je razrešitev nezakonita.

Saga okrog razrešitve poslovnega direktorja celjske bolnišnice je dobila epilog. Danes je namreč svet zavoda Splošne bolnišnice Celje pričakovano razrešil poslovnega direktorja Marjana Ferjanca.

Na tajnem glasovanju je za njegovo razrešitev glasovalo šest od devetih članov sveta zavoda. Kljub razrešitvi pa bo Ferjanc, do vladne potrditve razrešitve, še vedno vodil bolnišnico, saj na seji niso uspeli imenovati vršilca dolžnosti poslovnega direktorja. Nobeden od predlaganih kandidatov namreč ni dobil zadostne podpore. Ferjanca naj bi sodelavci na seji pričakali z aplavzom.

Ferjanc je zatrdil, da se bo na razrešitev pritožil, saj naj bi bila po njegovem mnenju nezakonita.

Kot je znano je že pred tedni svet zavoda, kateremu predseduje Andraž Jakelj, začel postopek razrešitve poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje (SBC) Marjana Ferjanca. Glavna očitka sveta zavoda sta bila dva. Prvi ta, da SBC še nima izdelanega finančnega načrta za letošnje leto. Drugi razlog pa so bile nepravilnosti glede plač nemedicinskega osebja, ki sicer segajo še v leto 2008.

Na očitke sta se nato odzvala tako Marjan Ferjanc, kot tudi strokovni direktor Franc Vindišar.

Marjan Ferjanc je takrat obrazložil, da so se glede plač v vseh bolnišnicah odkrivale nepravilnosti, do česar naj bi prišlo zaradi nejasnih pravil. Glede finančnega načrta pa, da je bil pripravljen vendar je Ministrstvo za zdravje zahtevalo popravke končnega izhodišča. Kasneje so finančni načrt pripravili, vendar ga svet zavoda naj nebi potrdil, saj naj bi že načrtovali njegovo razrešitev.

Na stran Ferjanca pa se je postavil tudi strokovni direktor Vindišar ter zaposleni, ki so med drugim tudi zagrozili, da bodo v primeru razrešitve Ferjanca opravljali zgolj 40 urni delovni čas.

Že pred današnjo sejo je zaradi možnosti konflikta interesov odstopil predsednik sveta zavoda celjske bolnišnice, ki je tudi predlagal razrešitev Marjana Ferjanca, Andraž Jakelj, vendar to dejstvo ni spremenilo izida glasovanja.

pralnica-celje-polsi-klik