Singenska ulica v Celju prve stanovalce pričakuje decembra

13. 10. 2021 06:20

Dva bloka stanovanjske soseske v Dečkovem naselju (DN 10), ki je nedavno dobila poimenovanje območja na katerem se nahaja – naslv novega Dečkovega naselja je po novem Singenska ulica, o čemer smo pisali tukaj – , sta tik pred sprejemom novih stanovalcev. Ti se bodo v njiju vselili decembra, čeprav bi se to moralo zgoditi že nekoliko prej, a je prišlo do nekaj zamud pri dobavi materiala.

Na Singenski ulici se tako trenutno ureja še okolica dveh blokov, ki bosta prva postala dom novim stanovalcem. Poleg tega se izvaja še vgradnja notranjih vhodnih vrat v stanovanja, izvajajo se testni priklopi na vire energije ter manjši inštalacijski popravki. Tudi v garažni hiši se izvajajo zaključna dela z urejanjem okolice. Dela dobro potekajo tudi na preostalih štirih stanovanjskih objektih. Na dveh so zaključena gradbena dela v vseh etažah, na zadnjih dveh pa se izvajajo groba gradbena, strojna in elektroinštalacijska dela v četrtem nadstropju.

Vselitev stanovalcev oskrbovanih in neprofitnih stanovanj v prva večstanovanjska objekta je predvidena v prvi polovici decembra.

Razpis za neprofitna stanovanja v novem Dečkovem naselju

Družba Nepremičnine Celje je prejšnji teden objavila Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem za obdobje 2022-2024. Z razpisom bo dodeljenih 36 stanovanj za mlade in mlade družine v soseski Dečkovo naselje – DN 10, 5 arhitektonsko prilagojenih stanovanj za potrebe invalidov, ki so trajno vezani na uporabo invalidskega vozička, in 109 stanovanj za druge upravičence do neprofitnih stanovanj, od tega bo na voljo 50 stanovanj v soseski Dečkovo naselje – DN 10 in 59 stanovanj na drugih lokacijah v Celju. Stanovanja bodo podeljena v letih 2022, 2023 in 2024.

foto: Jan Grušovnik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,086 seconds.