Sistem KolesCE sedaj tudi v Štorah. Naslednje leto začetek gradnje kolesarske povezave

01. 10. 2019 05:57

kolesce-store

Sistem za javno izposojo koles KolesCE širi svojo mrežo postajališč. V teh dneh so svojemu namenu predali novo postajo v Štorah.

Naslednje leto v Štorah načrtujejo tudi začetek gradnje kolesarske steze, ki bo del regionalne kolesarske mreže in bo povezovala Celje, Štore in Šentjur.

kolesce-store-1V Štorah so te dni dobili prvo postajališče za javno izposojo koles KolesCE. Postaja za izposojo se nahaja na Udarniški ulici, ob poslovnem objektu v katerem sta pošta in trgovski center. Na voljo za izposojo je pet koles, od tega tri navadna in dve električni.

Manjkajo samo še urejene kolesarske poti

Ob novi pridobitvi pa se samo po sebi zastavlja tudi vprašanje, kdaj bodo v Štorah uredili tudi kolesarske steze.

Že pred meseci so nam na Občini Štore zagotovili, da naj bi bila projektna dokumentacija za 4,52 km kolesarske povezave v Štorah urejena še do konca letošnjega leta, gradnja pa naj bi se začela naslednje leto. Gre za projekt katerega nosilec je Direkcija RS za infrastrukturo. V sklopu tega projekta se načrtuje izgradnja državne kolesarske povezave Celje – Štore – Šentjur v skupni dolžini 10,95 km, ki bo del regionalne kolesarske mreže.

Glede na to, da je dinamika črpanja EU sredstev za izgradnjo predvidena v letih od 2020 do 2022, gre sklepati, da bi lahko bila kolesarska steza skozi občino Štore dokončana najkasneje do konca leta 2022.

foto: FB Štorske novice

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,734 seconds.