Vlada v svetu zavoda Splošne bolnišnice Celje zamenjala še dva svoja predstavnika

28. 09. 2022 21:51

Vlada je na današnji seji v Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje imenovala novi predstavnici. Namesto dosedanjega predsednika sveta Andreja Klasinca in člana sveta Primoža Stošickega, je imenovala Mojco Kert in Petro Mencigar Cvar.

Vlada bi morala sicer o zamenjavi Klasinca in Stošickega razpravljala že minuli petek, a je takrat točko umaknila z dnevnega reda, ker naj bi nekateri člani Gibanja Svoboda nasprotovali imenovanju Tadeja Hata v svet celjske bolnišnice.

Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji potrdila predlog Ministrstva za zdravje, ki je vladi predlagalo, da kot člana Sveta javnega zdravstvenega zavoda SB Celje razreši dosedanja člana Andreja Klasinca in Primoža Stošickega, ter namesto njiju za preostanek mandata, do 27. septembra 2025, imenuje Mojco Kert in Petro Mencigar Cvar.

Vlada je sicer že pred tem iz sveta zavoda celjske bolnišnice razrešila Mitjo Pirmana, ki se je na izredni seji sveta zavoda celjske bolnišnice zaradi afere zamenjave identitet pacientov, vzdržal glasovanja pri odločanju o razrešitvi vodstva SB Celje. Na Pirmanovo mesto je takrat imenovala Tomaža Subotiča. Po Pirmanovi zamenjavi je odstopno izjavo, zaradi neuspele razrešitve vodstva celjske bolnišnice, podal tudi predsednik Sveta zavoda SB Celje Andrej Klasinc. Istočasno je ministrstvo sprožilo tudi postopke za razrešitev Primoža Stošickega, ki je z glasovanja na izredni seji sicer upravičeno izostal, saj je obstal v prometnem zastoju. Kot rečeno je sedaj vlada na njuni mesti imenovala Mojco Kert in Petro Mencigar Cvar.

Ministrstvo za zdravje je sicer včeraj na Policijsko upravo Celje podalo kazensko ovadbo zoper neznane storilce zaradi suma kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja in nevestnega dela v službi. Včeraj je ob tem v javnost prišla tudi informacija, da je preteklo nedeljo umrl tudi drugi izmed zamenjanih pacientov.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,404 seconds.