Zaradi povečanega zanimanja Cepilni center Celje podaljšuje delovni čas

05. 01. 2022 16:32

Povečano zanimanje za cepljene brez predhodnega naročanja


Zaradi velikega zanimanja za cepljenje proti covidu-19 so v Cepilnem centru ZD Celje v dvorani Zlatorog v Celju prilagodili urnik cepljenja. Od danes naprej velja podaljšan delovni čas do 18. ure. Prihodnji teden pa pričnejo s cepljenjem vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 15. in 18. uro. Aktualen urnik Cepilnega centra ZD Celje za mesec januar je objavljen na spletni strani zdravstvenega doma Celje www.zd-celje.si

V ZD Celje želijo dodatno opomniti vse že cepljene, da lahko pridejo na poživitveni odmerek tudi brez naročanja. To je odmerek, ki ga oseba prejme po zaključeni osnovni shemi cepljenja za poživitev in podaljšanje zaščite po osnovnem cepljenju. Občanov na cepljenje ne vabijo z sms sporočilom, temveč lahko le-ti pridejo po poživitveni odmerek brez predhodnega naročila. Priporočljiv je za:

  • oskrbovance DSO in drugih socialno varstvenih zavodov (SVZ),
  • osebe stare 50 let in več in posebej ranljive kronične bolnike ne glede na starost,
  • družinske člane imunsko oslabljenih oseb,
  • osebe z večjo poklicno izpostavljenostjo,
  • osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi.

Poživitveni odmerek je možen tudi za vse ostale osebe stare 18 let in več. Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem, ki je bilo opravljeno z mRNA cepivi ali kot »mešana shema« (Vaxzevria in mRNA cepivo), in poživitvenim odmerkom je 6 mesecev, cepljenje pa je možno že po 3 mesecih. Glede na trenutno epidemiološko situacijo je poživitven odmerek za osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi, priporočljiv s presledkom vsaj dveh mesecev po osnovnem cepljenju.

Ob sredah cepljenje otrok proti covidu-19

V januarju bo ob sredah med 17. in 18. uro potekalo cepljenje otrok, od 5 do 11 let, proti covidu-19.

Cepljenje v Zdravstvenih postajah Vojnik in Štore

Cepljenje proti covidu-19 bo v četrtek, 13. 1. 2022, med 13. in 15. uro potekalo tudi v ZP Vojnik ter v torek, 18.1.2022, med 14. in 17. uro v ZP Štore. Na cepljenje s cepivom Pfizer lahko pridejo vsi občani brez predhodnega naročila. S seboj morajo imeti kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Za vprašanja glede cepljenja je Cepilni center Celje dosegljiv na tel. 03 5434 018 med 8. in 10.30 uro ter na elektronski naslov narocanje.cepljenje@zd-celje.si.

Zaščitite se pravočasno, da preprečite okužbo oz. hujši potek bolezni.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,272 seconds.