CM Celje: Delavci dobili knjižice, družbi grozi stečaj stečaja

27. 10. 2012 21:38

Stečajna upraviteljica družbe Ceste mostovi (CM) Celje Milena Sisinger je minuli teden večini delavcev vročila delovne knjižice. Hkrati je začel teči tudi 15-dnevni odpovedni rok, po katerem se bodo delavci lahko prijavili na Zavod za zaposlovanje.

CM Celje, ki je v stečaju od torka in je v 80 odstotni lasti delavcev, naj bi avgustovsko plačo izplačalo 305 zaposlenim. Plač za julij in september pa delavci niso prejeli.

Stečaj stečaja?

CM Celje je sicer od uvedbe prisilne poravnave avgusta letos pa do dneva uvedbe stečaja ustvaril 2,8 milijona evrov novih obveznosti, ob koncu julija pa je izguba znašala 5,5 milijona evrov. Zato Sisingerjeva omenja tudi možnost “stečaj stečaja”. Ta situacija lahko med drugim nastane, ko ima družba v stečaju toliko obveznosti iz stečajnega postopka, ki jih formirana stečajna masa ne more pokriti.

Dokapitalizacija družbe Vzdrževanje in obnova cest visi v zraku

Na vprašanje, kako gleda na napovedano dokapitalizacijo zdravega jedra CM Celje, družbe Vzdrževanje in obnova cest, s strani šentjurskega Ahaca, je Sisingerjeva dejala, da je to podjetje del stečajne mase in ga bo skušala prodati transparentno, piše Dnevnik.si.

CM Celje se je sicer z likvidnostjo začelo boril  že konec lanskega leta. Zaradi likvidnostnih težav se podjetje ni več prijavljalo na razpise za pridobivanje svežega denarja. Nekaj mesecev se je z bankami pogajalo o možnostih pridobivanja posojil, vendar banke temu niso bile naklonjene, saj niso imele vpogleda v načrt poslovno-finančnega prestrukturiranja.

Več preberite v članku Dnevnika:

Stečajna upraviteljica CM Celje bo danes vročala delovne knjižice

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
190 queries in 3,705 seconds.