Kipec zlate gazele 2011 je pripadel savinjsko-zasavski gazeli KLS Ljubno


Včeraj zvečer je Dnevnik, družba medijskih vsebin d. d., v Cankarjevem domu končal letošnji izbor za zlato gazelo 2011. Dobitnik zlate gazele je postalo podjetje KLS Ljubno, dobitnik savinjsko-zasavske gazele, o čemer smo obširneje že pisali in je že lani bilo prepoznano za srebrno gazelo. Kipec zlate gazele je Bogomirju Strašku izročil predsednik države dr. Danilo Türk.

Bogomir Strašek, ki vodilno svetovno podjetje za razvoj in proizvodnjo zobatih obročev vztrajnikov za avtomobilske motorje vodi že skoraj štiri desetletja, na prvo mesto postavlja ljudi in njihov način razmišljanja, saj je le tako mogoče premagati ovire slovenskega gospodarstva. Meni, da je ključni problem v ljudeh, saj je premalo kritične mase, ki razmišljajo kot oni: za kupce se je potrebno potruditi, jih spoštovati, biti zanesljiv, predvsem pa držati besedo. Ob vsem tem pa Strašek za poudarja, da je treba obveznosti najprej poravnati do drugih, če kaj ostane, ostane v podjetju in njemu. O načrtih za prihodnost je za Dnevnik povedal, da cilje nenehno dopolnjujejo in podal podobo hribolazca, ki si zada neki vrh, ko ga osvoji, pa vidi druge vrhove, na katere bi se lahko povzpel.

Bogomir Strašek je s podjetjem KLS Ljubno, pred časom dobitnikom savinjsko-zasavske gazele, postal Zlata gazela 2011.

Tudi njim se po besedah Straška nenehno ponujajo nove možnosti, priložnosti in izzivi na zastavljenih osnovah. Izvirna tehnologija in drobne izboljšave jim omogočajo, da so boljši od drugih. Po letošnjem presežku 50-odstotnega tržnega deleža v Evropi in 13-odstotnega globalnega tržnega deleža, je Strašek dejal, da bodo na naslednji seji nadzornega sveta obravnavali cilje za leto 2015. Povedal je, da če ne bo prišlo do ponovnega padca svetovne ekonomije, računa, da bodo v primerjavi z letošnjimi dosežki vsaj polovico boljši.

Srebrna gazela 2011 je XLAB, gazela Osrednje Slovenije, bronasta gazela 2011 pa je postalo murskosoboško podjetje GMT, gazela dravsko-pomurske regije, ki je bila finalist že leta 2006.

E. H.