Mirko Tuš ne razpolaga več s svojim premoženjem

07. 02. 2018 15:56

tus-mirkoMirku Tušu, nekoč najbogatejšemu Slovencu in lastniku imerija Tuš, je tožilstvo začasno zamrznilo njegovo premoženje in z njim do nadaljnega ne more upravljati.

Tožilstvo Mirku Tušu v več postopkih očita, da si je protipravno pridobil nekajmilijonsko premoženjsko korist.

Potem, ko je včeraj prišlo v javnost, da je propadel še en poizkus prodaje Engrotušaje danes tožilstvo ustanovitelju nekoč enega izmed največjih trgovskih podjetij pri nas, Mirku Tušu začasno prepovedalo prodajo ali obremenitev njegovih nepremičnin vključno z njegovo vilo v Celju, poroča Siol.

Tožilstvo sicer proti Mirku Tušu vodi vrsto postopkov zato so ga v preteklosti že nekajkrat obiskali kriminalisti. Kljub postopkom in dolgovom pa je Mirko Tuš lahko vseskozi upravljal s svojim premoženjem. Do danes, ko je tožilstvo uspelo Tušu začasno odvzeti to pravico.

Kriminalisti so sicer že lani poleti na sedežu Tuš Holdinga opravljali preiskavo v zvezi s kupninami, za katere naj bi se za hrbtom bank upnic dogovarjal Mirko Tuš. O teh poslovnih manevrih Tuša smo pisali v tem prispevku (klik).

Nekaj mesecev kasneje pa so se kriminalisti mudili tudi na njegovem domu. V tem primeru so preiskovali sporen prenos blagovnih znamk, ki ju je uporabljala gospodarska družba Engrotuš. Zakonca Tuš naj bi namreč nase prenesla blagovni znamki (Engrotuš in Tušmobil), za kar gospodarska družba ni prejela ustreznega plačila. Zakonca Tuš naj bi to izpeljala preko različnih tujih podjetij s čimer sta skušala zakriti izvor tega premoženja in onemogočita identifikacijo imetnika tega premoženja. S tem naj bi si zakonca omogočila, da se vključita v postopek prodaje dolgov skupine Tuš. Podrobneje smo o tem pisali v tem prispevku (klik).

Tudi tokratna zamrznitev Tuševega premoženja naj bi se zgodila zaradi domnevno spornega prenosa blagovnih znamk Tušmobila.

Tušev stoodstotni lastniški delež v krovnem podjetju Tuš Holding, prek katerega je obvladoval podjetje, je sicer že od leta 2011 zastavljen pri bankah in drugih upnikih. S tem je svoj imperij rešil pred bankrotom. V zadnjem obdobju Engrotuš izgublja tržni delež na slovenskem trgu, kjer ga prehitevata oba diskontna trgovca, Hofer in Lidl, poroča Siol.

slovensko-dalm-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
135 queries in 0,787 seconds.