Novi lastnik Vrtnice razkril, kaj bo z ikonično celjsko kavarno

01. 09. 2020 09:00

Potem, ko je pred dobrim mesecem dni kavarna Vrtnica dobila novega lastnika in so bili nadaljnji načrti s poslovnim prostorom še zaviti v tančico skrivnosti, je novi lastnik Anže Dernač sedaj razkril prihodnost Bara Vrtnica. Upravljanje tega, vsaj naslednjih pet let, ostaja brez sprememb.

Sredi julija je poslovni prostor pritlične etaže stanovanjskega bloka na Malgajevi 2a, v katerem se nahaja ena izmed najbolj znanih celjskih kavarn Bar Vrtnica, dobil novega lastnika. Že na prvi dražbi ga je po izklicni ceni 290 tisoč evrov kupil Anže Dernač, ki pa takoj po nakupu še ni želel razkrivati načrtov s poslovnim prostorom, saj postopki o dokončni realizaciji prodajne pogodbe takrat še niso bili zaključeni. Te dni se je kupoprodaja dokončno realizirala, postalo pa je znano tudi, kaj se bo zgodilo z ikonično kavarno Vrtnica v Celju.

Kot nam je povedal Dernač so s trenutnim najemnikom, podjetjem Igiz d.o.o., našli skupni jezik ter sprejeli dogovor o nadaljnjem sodelovanju. Najemnik kavarne Vrtnica tako ostaja isti vsaj še naslednjih pet let, za kolikor je bila sklenjena nova najemna pogodba, ki začne veljati na prvi šolski dan, 1. septembra 2020.

O dogovoru je Dernač z dopisom obvestil tudi vse stanovalce bloka v katerem se nahaja Bar Vrtnica. Dopisu je v upanju, da se vsa razmerja, povezana z Vrtnico, uredijo v dobro vseh sosedov, dodal kupone za brezplačno kavo v kavarni. Kot smo pisali tudi na Celje.info je v preteklosti namreč že prihajalo do nekaterih nesoglasij med stanovalci, lastniki in najemniki lokala, ki pa so se v zadnjih mesecih očitno zgladila.

Stanovalcem naposled mirnejši spanec in lastništvo nad zunanjo teraso

Na slednje je v veliki meri vplivala pravda v kateri je skušal stečajni upravitelj podjetja Domine, ki je bilo pred stečajem lastnik lokala Vrtnica, dokazati, da zunanji vrt lokala v celoti pripada poslovnemu prostoru, etažni lastniki na drugi strani pa so dokazovali, da je zunanji vrt v sorazmernem deležu last vseh etažnih lastnikov. Sodna bitka za teraso je epilog dobila še pred dražbo lokala. Sodišče je pritrdilo stanovalcem, poslovni prostor kavarne Vrtnica pa je na dražbo šel zgolj z lastništvom nad sorazmernim deležem zunanje terase. Preostali večinski del terase, katerega lastništvo je pripadlo ostalim etažnim lastnikom bloka, pa so ti dali v najem najemniku Bara Vrtnica. In to kljub temu, da so lani z istim najemnikom prišli v spor zaradi domnevnega motenja nočnega miru s strani preglasnih gostov, ki naj bi predvsem v poletnih mesecih (pre)dolgo posedali na terasi lokala in s tem kratili nočni spanec stanovalcev. A očitno so se razmere in strasti na Malgajevi 2a v zadnjih mesecih umirile, zaradi česar je vsaj zaenkrat prišlo do sožitja med stanovalci in Barom Vrtnica.

B.S.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 4,018 seconds.